Доступність посилання

ТОП новини

Валентина Семенюк заявила про «рейдерську атаку» на Фонд держмайна


За її словами, спроби усунути її від виконання обов’язків голови Фонду спрямовані на те, щоб провести «масову приватизацію». Сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко особисто представили колективові Фонду держмайна виконувача обов’язків голови Андрія Портнова. Прибувши до Фонду, Тимошенко заявила, що Окружний адміністративний суд Києва призупинив укази Президента, які припиняли зміну керівництва Фонду державного майна, ухвалену раніше урядом. Тим часом Президент України знову наголосив, що зміну керівництва Фонду держмайна можна робити тільки в порядку, визначеному законом.


За її словами, спроби усунути її від виконання обов’язків голови Фонду спрямовані на те, щоб провести «масову приватизацію».

Валентина Семенюк зауважила, що адміністративний суд, який за словами Прем’єр-міністра, зупинив укази Президента про припинення змін керівництва Фонду держмайна, не має права ухвалювати подібних рішень, бо це є правом винятково Конституційного Суду.

Сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко особисто представили колективові Фонду держмайна виконувача обов’язків голови Андрія Портнова.

Прибувши до Фонду, Тимошенко заявила, що Окружний адміністративний суд Києва призупинив укази Президента, які припиняли зміну керівництва Фонду державного майна, ухвалену раніше урядом.

За словами Юлії Тимошенко, вона сподівається, що Президент Віктор Ющенко відмовиться від будь-яких дій, спрямованих на зупинку призначення Портнова.

Перед цим Валентина Семенюк-Самсоненко була на Радіо Свобода. Під час запису інтерв’ю охорона Фонду держмайна потелефонувала пані Семенюк і повідомила, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вже знаходиться в приміщенні Фонду і готується представити Андрія Портнова як нового голову. Тому Валентина Семенюк зупинила запис.

До припинення розмови, голова ФДМ Валентина Семенюк Радіо Свобода сказала, що повинна бути чітка, зрозуміла процедура зміни керівництва Фонду державного майна.

«Як керівник Фонду державного майна України, я за цю посаду не тримаюся. Але повинна бути чітка процедура. Бо коли Прем’єр-міністр видала розпорядження про те, що змінити керівника, то навіть в простій, любій комерційній структурі, на любій установі повинен бути звіт, акт передачі і прийняття. У Фонді державного майна України мільярдний облік майна», – сказала Радіо Свобода Валентина Семенюк.



Кабінет Міністрів, що критикував фонд за непрозору приватизацiю в минулому i зрив виконання плану приватизацiї цього року, намагався змiнити керiвництво ФДМУ. Проте Президент Вiктор Ющенко своїми указами призупинив дiю цих кадрових розпоряджень уряду та заявив про необхiднiсть змiни голови фонду у Верховнiй Радi: «Це можна зробити виключно в парламенті через отримання більшості голосів. Інший варіант, у тому числі і через розпорядження виконавчої влади – це грубе порушення Конституції і закону. Цього не буде. Я виходжу з того, що політичні сили, які представляють, перш за все, політичну більшість, повинні, відповідно до закону, визначитися з даного питання в парламенті. Не мріяти про якесь силове захоплення, про якісь там представлення фігурантів, тих, які повинні виконувати чиюсь політичну волю. Цей варіант не пройде».

У четвер прес-служба ФДМ повідомила, що «заяви керівника Уряду про те, що Одеський припортовий завод буде продано, не дивлячись на указ Президента про його зупинку, свідчить про те, що Уряд готує нове захоплення Фонду у незаконний спосіб».

«Продати завод без Фонду державного майна абсолютно неможливо. Я на виконання Указу Президента видала наказ про відміну конкурсу з продажу акцій ОПЗ і змінювати своє рішення я не збираюсь, як і йти на порушення законодавства у питанні продажу ОПЗ», – заявила в інтерв''ю журналістам Голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко.

Андрій Портнов, якого Прем’єр сьогодні призначила виконувачем обов’язків голови Фонду заявив, що конкурс із продажу Одеського припортового заводу буде відновлений із сьогоднішнього дня. За його словами, сьогодні ж він видасть наказ, яким відновить конкурс.

Минулого тижня Президент своїм указом призупинив приватизацію Одеського припортового заводу, пояснивши, що вона не відповідає інтересам національної безпеки України.

Пізніше, перебуваючи в Одесі, Віктор Ющенко заявив, що саме виробництво заводу таки має бути приватизоване, але порт Південний при ньому має залишитись у сфері діяльності Міністерства промислової політики, а аміакопровід і перевантажувальний комплекс залишитись у монополії держави.
XS
SM
MD
LG