Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ має намір запропонувати парламентові проект змін до Конституції


Як заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, кілька місяців тому блок створив робочу групу, що напрацювала пакет змін до Основного закону. І найближчим часом, очевидно, з початком роботи Верховної Ради, пропозиції оприлюднять офіційно. Натомість Президент Віктор Ющенко називає парламентську конституційну комісію авантюрною і хоче затверджувати Конституцію на референдумі.


Як заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, кілька місяців тому блок створив робочу групу, що напрацювала пакет змін до Основного закону. І найближчим часом, очевидно, з початком роботи Верховної Ради, пропозиції оприлюднять офіційно.

Раніше БЮТ заявляв, що має намір відразу ж після Великодніх свят форсувати створення в парламенті спеціальної тимчасової комісії із внесення змін до Конституції.

Натомість Президент Віктор Ющенко називає парламентську конституційну комісію авантюрною і хоче затверджувати Конституцію на референдумі. За словами Президента, єдиним правильним шляхом напрацювання нової редакції Конституції є робота через Національну конституційну раду.

Віктор Ющенко допускає, що в парламенті може бути створена тимчасова спеціальна комісія зі змін до Конституції після того, як депутати внесуть проект таких змін.

Матеріали до теми:

• Президент називає парламентську конституційну комісію авантюрною і хоче затверджувати Конституцію на референдумі
XS
SM
MD
LG