Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко зупинив дію ще однієї постанови Кабінету міністрів


Це постанова від 17 квітня «Про затвердження порядку проведення у 2008 році земельних аукціонів». Як мовиться в указі цю постанову видано всупереч Конституції.

Це постанова від 17 квітня «Про затвердження порядку проведення у 2008 році земельних аукціонів».

Водночас указ президента від 7 квітня 2008 року про зупинення дії відповідного положення постанови Кабінету міністрів від 22 лютого визнано таким, що втратив чинність.

Як мовиться в указі, постанову Кабміну від 17 квітня видано всупереч Конституції.

Президент зазначає, що ні Конституція, ні зазначені у постанові Кабінету міністрів, про яку йдеться, законодавчі акти не передбачають затвердження порядку проведення земельних аукціонів із продажу земельних ділянок підзаконним актом і, відповідно, не уповноважують Кабінет міністрів затверджувати такий порядок.

Відтак, видавши постанову від 17 квітня, Кабінет міністрів «вийшов за межі повноважень, визначених для нього Конституцією та законами України, діяв усупереч нормам Земельного кодексу України, інших актів, зазначених у преамбулі постанови №394», – йдеться в указі.

Кабмін також, за твердженням Президента, порушив вимоги положень частини 2 статті 6, частини 2 статті 19 та частини 3 статті 113 Конституції.

Указ Президента набуває чинності з дня опублікування.

Ющенко також звернувся до Конституційного суду з поданням щодо конституційності згаданої постанови Кабміну від 17 квітня. Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника Голови Секретаріату Президента – представника президента у Конституційному Суді Марину Ставнійчук.

Матеріали до теми:

• Генпрокуратура опротестувала розпорядження Кабміну щодо Фонду держмайна і Одеського припортового заводу • Президент Віктор Ющенко знову призупинив зміну керівництва Фонду держмайна
XS
SM
MD
LG