Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Росія планують збудувати транспортний перехід через Керченську протоку, заявив прем’єр-міністр Росії


Так Віктор Зубков прокоментував протокол, підписаний під час засідання комітету з економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії. Але в сам протокол не ввійшла жодна згадка про можливий транспортний перехід через Керченську протоку.

Так Віктор Зубков прокоментував протокол, підписаний під час засідання комітету з економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії.

У перебігу зустрічі у понеділок керівники українського та російського урядів, за повідомленнями, доручили міністерствам транспорту розробити пропозиції щодо будівництва такого переходу.

Але в сам протокол не ввійшла жодна згадка про можливий транспортний перехід через Керченську протоку.

Під час переговорів Юлія Тимошенко та Віктор Зубков домовилися також про спільну діяльність щодо транспортного сполучення в Керченській протоці.

У лютому минулого року міністри транспорту України та Росії обговорили спільне будівництво портових контейнерних терміналів і спорудження мосту через Керченську протоку.

На їхню думку, це мало б дозволити збільшити обсяг транзитного транспортування вантажів на Кавказ, а також залучити більший туристичний потік на Кавказ і до Криму.

Матеріали до теми:

• Україна й Росія розраховують домовитися про постачання газу в Україну і його транзит до Європи на термін у більш як 10 років
XS
SM
MD
LG