Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ почав збирати підписи за відставку генпрокурора Олександра Медведька


Як повідомив бютівець Валерій Писаренко, це пов’язано з ситуацією, що склалася довкола Фонду державного майна. Генеральна прокуратура винесла протест на розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк-Самсоненко від виконання обов’язків голови Фонду держмайна.

Як повідомив бютівець Валерій Писаренко, це пов’язано з ситуацією, що склалася довкола Фонду державного майна.

За словами депутата, фракція наполягатиме, щоб це питання внесли до порядку денного в перший день поновлення роботи парламенту.

У лютому Кабмін усунув Валентину Семенюк-Самсоненко від виконання обов’язків голови Фонду держмайна у зв’язку з проведенням службового розслідування і призначив виконувачем обов’язків голови Фонду Андрія Портнова. У відповідь Президент зупинив дію цих розпоряджень уряду.

Проте минулого тижня прем’єр особисто представила колективові Фонду держмайна виконувача обов’язків голови Портнова, посилаючись на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив укази Віктора Ющенка щодо припинення зміни керівництва Фонду.

Після цього Президент новим указом знову призупинив дію розпоряджень уряду про кадрові зміни у Фонді держмайна.

Водночас Генеральна прокуратура винесла протест на розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк-Самсоненко. Відповідно до законодавства, протест прокурора зупиняє дію оскарженого акта.

Проте уряд того ж дня відхилив протест Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG