Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення про поновлення конкурсу з продажу Одеського припортового заводу є несправжнім, заявляє Валентина Семенюк


За її словами, випуск газети «Відомостві приватизації», в якому йдеться, що конкурс відбудеться 20 травня у Великому залi Кабiнету Мiнiстрiв, є підробкою.


За її словами, випуск газети «Відомостві приватизації», в якому йдеться, що конкурс відбудеться 20 травня у Великому залi Кабiнету Мiнiстрiв, є підробкою.

Повідомлення про те, що Фонд держмайна відновлює конкурс із продажу Одеського припортового з’явилося в сьогоднішньому номері газети «Відомості приватизації».

Фонд вiдновив конкурс пiсля того, як його фактично очолив народний депутат вiд фракцiї БЮТ Андрiй Портнов, якого прем’єр Тимошенко призначила в.о. голови Фонду замiсть Валентини Семенюк.

Відновлення конкурсу аргументують минулотижневою постановою Окружного адмiнiстративного суду Києва про зупинення дiї указу Президента вiд 15 квiтня про скасування продажу Одеського припортового.

Проте минулого тижня Президент своїм указом знову зупинив конкурс із продажу Одеського припортового заводу. За словами Віктора Ющенка, за відсутності державної програми приватизації, продаж цього об’єкта не відповідає інтересам національної безпеки у сфері приватизації.

Одеський припортовий завод є другим за величиною виробником аміаку й карбаміду і третім із випуску азотних добрив в Україні, а також спеціалізується на перевантаженні на судноплавний транспорт хімічної продукції з інших країн.

Уряд збирається продати пакет із 99,52 відсотків акцій підприємства.

Матеріали до теми:

• Фонд держмайна як пік президентсько-прем’єрського протистояння • Генпрокуратура опротестувала розпорядження Кабміну щодо Фонду держмайна і Одеського припортового заводу • Президент Віктор Ющенко знову призупинив зміну керівництва Фонду держмайна • Дії Окружного адміністративного суду Києва щодо зупинки указів Президента не ґрунтуються на законі – Руслан Кирилюк • Андрій Портнов: Указ Президента щодо кадрових змін у Фонді держмайна не відповідає його конституційним повноваженням • Президент знову призупинив приватизацію Одеського припортового заводу • Валентина Семенюк заявила про «рейдерську атаку» на Фонд держмайна
XS
SM
MD
LG