Доступність посилання

ТОП новини

Північноатлантична рада приїде в червні до Києва, щоб підтримати прагнення України вступити до НАТО


Приїзд послів 26 країн Північноатлантичного союзу буде «видимим свідченням інтенсивної взаємодії НАТО з Україною», повідомив у середу в Брюсселі речник НАТО. Цей візит, за його словами, дасть можливість послам і генеральному секретареві НАТО Яапові де Гоопу Схефферові зустрітися з українськими урядовцями, а також узяти участь у «громадській дипломатії» в Україні. Точну дату візиту ще не затвердили. Днями в НАТО оголосили, що така сама місія підтримки прибуде до кінця цього року і до Грузії.


Приїзд послів 26 країн Північноатлантичного союзу буде «видимим свідченням інтенсивної взаємодії НАТО з Україною», повідомив у середу в Брюсселі речник НАТО.

Цей візит, за його словами, дасть можливість послам і генеральному секретареві НАТО Яапові де Гоопу Схефферові зустрітися з українськими урядовцями, а також узяти участь у «громадській дипломатії» в Україні.

Точну дату візиту ще не затвердили.

Днями в НАТО оголосили, що така сама місія підтримки прибуде до кінця цього року і до Грузії.

І Україна, і Грузія прагнуть вступити до Північноатлантичного союзу. У НАТО мають деякі застереження щодо територіальних конфліктів із сепаратистськими регіонами Абхазією і Південною Осетією в Грузії і щодо низького рівня підтримки вступу до НАТО серед мешканців України.

На саміті Північноатлантичного союзу на початку квітня обидві країни не отримали бажаного приєднання до Плану дій для членства в НАТО. Водночас їм твердо пообіцяли саме це членство колись у майбутньому і новий розгляд їхнього прохання про План дій наприкінці цього року.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко переконаний, що в грудні НАТО ухвалить План дій для членства для України • Україна і Грузія стануть членами НАТО, але наразі не долучені до ПДЧ – рішення самміту Північноатлантичного альянсу •&nbspВіктор Ющенко назвав історичним для країни рішення НАТО про те, що Україна буде членом Альянсу •&nbspНАТО відклало розгляд питання про надання Україні та Грузії Плану дій щодо членства на грудень • Конфлікт навколо шляху України і Грузії до НАТО висвітлює розбіжності між «старою» і «новою» Європою •&nbspНа НАТО почекати запропонують Україні і Грузії в Бухаресті •&nbspВічний російський слід у євроатлантичних прагненнях України (Точка зору) •&nbspЄвроатлантичний курс і російський Чорноморський флот: чи можливе співіснування? •&nbspЧи повинне НАТО захищати Європу від енергетичної зброї Москви? •&nbspПрем’єр-міністр Данії: Союз НАТО має знайти щодо України і Грузії компроміс, прийнятний для всіх
XS
SM
MD
LG