Доступність посилання

ТОП новини

Старі традиції Львова заманюють туристів


Галина Терещук Львів, 2 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Львів сьогодні святкує свої уродини, день міста. Свято щороку відбувається у перші дні травня, і щоразу відроджуються старі традиції міста. Саме вони найбільше й приваблюють городян і туристів. Цього року гостей у центрі Львова навіть більше, аніж самих львів’ян.

День Львова триває увесь тиждень, від Великодня. Місто відроджує старі і шукає нові символи, які б асоціювались лише зі Львовом і манили сюди туристів. На площі Ринок можна зустріти львівську панянку з 1920–30-х років або ж правдивого батяра, який завітав із міжвоєнних часів.

Як твориться краса просто неба, можна побачити на фестивалі ремесел. Тут навчать майстерності писанкарства і гончарства — принаймні, азів. А ще – «День батяра», свято шоколаду, численні концерти українських гуртів і виставки у музеях міста…


Начальник управління культури міської ради Андрій Сидор каже, що більшість заходів фінансують спонсори.

«Ми робили пошуки в інтернеті, то «День батяра» займає перше місце за популярністю, завдяки тому, що слоган «батяр» збігається зі слоганом пролетаріату. А ще день шоколаду і парад міста – це викликає найбільший інтерес», – додає міський урядовець.

Глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар визнаний «Почесним громадянином Львова»

Цього року львів’яни вперше обирали через інтернет-опитування «Почесного громадянина Львова». Ним переважною більшістю голосів визнаний Глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар.

Територіальну відзнаку «Львів’янина року» здобув боксер Андрій Котельник, а «Шляхетною львівською родиною» стала сім’я Яремів. Патріарх Димитрій (до 1993 року отець Володимир Ярема) у 1989 році оголосив про розрив парафії Святих Апостолів Петра і Павла у Львові, яку він очолював, із Російською Православною Церквою.

Однак одна подія у День міста викликає неоднозначне ставлення серед львів’ян. Це відзначення 1020-ї річниці хрещення Київської Русі, з нагоди якого у Львові виступатимуть російські музиканти, але під пильною охороною міліціонерів.

Якщо традиціями і мистецькими заходами уродини міста багаті, то стан пам’яток архітектури Львова жалюгідний, кажуть у місті. Нарікають туристи та й самі городяни на сервіс у львівських кав’ярнях і ресторанах.

До «чорного» списку, додають вони, можна додати жахливі львівські дороги, неналежне транспортне забезпечення, і ще відсутність готелів, які б були по кишені студентам, які найбільше люблять мандрувати.
XS
SM
MD
LG