Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вручило російській стороні ноту протесту у зв’язку з випробуванням авіаційної протичовнової ракети в Криму


Як повідомив речник Міністерства закордонних справ, представники Росії підтвердили приналежність ракети до майна однієї з частин російського Чорноморського флоту. Він наголосив, що проведення будь-яких випробувань не було жодним чином узгоджено з Україною.


Як повідомив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, представники Росії підтвердили приналежність ракети до майна однієї з частин російського Чорноморського флоту.

Він наголосив, що проведення будь-яких випробувань не було жодним чином узгоджено з Україною.

27 квітня поблизу села Привітне Алуштинського району Автономної Республіки Крим українські прикордонники знайшли російську ракету.

«Як з’ясувалося, 15 квітня 2008 року в районі полігону бойової підготовки П-34 дослідницьке судно Чорноморського флоту Російської Федерації здійснювало випробування ракети, під час якого вона була втрачена», – повідомила прес-служба МЗС України.

«Звертає на себе увагу той факт, що проведення випробувань не було жодним чином узгоджено з українською стороною. Водночас Угодою від 1997 року про статус i умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, зокрема пунктом 2 статті 8, визначається, що заходи бойової та оперативної підготовки можуть проводитися виключно за узгодженням із компетентними органами України», – наголошує МЗС України.

Українська сторона звертає увагу на неприпустимість порушення визначених у базових угодах умов перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та вимагає надати роз’яснення щодо зазначеного інциденту та вжити всіх необхідних заходів для уникнення таких випадків у майбутньому, мовиться в повідомленні.

Матеріали до теми:

• Випадок із авіаційною торпедою не буде підставою для виведення Чорноморського флоту Росії з Криму – представник МЗС України • Російський флот заявляє, що не губив у Криму бойової ракети • Чия ракета? У Криму на пляжі знайшли найсучасніший боєприпас із російською символікою
XS
SM
MD
LG