Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко найняв колишнього мера Нью-Йорка, щоб той допоміг йому стати майбутнім мером Києва


Рудольф Джуліані і його компанія Giuliani Partners, LLC консультуватимуть Віталія Кличка зі способів керування міською владою й її реформування, оголосили самі Джуліані і Кличко на прес-конференції в середу в приміщенні найбільшої американської біржі NASDAQ у Нью-Йорку. Кличко «розуміє, що реформи і прозорість критично важливі, щоб привернути міжнародний бізнес і забезпечити стабільний економічний розвиток» Києва, сказав Джуліані. За його словами, він і працівники його компанії наступного тижня приїдуть до Києва на три дні, з 12 до 14 травня. Вони мають підготувати звіт про те, яку науку в боротьбі з корупцією може отримати Київ із досвіду інших міст, включно з Нью-Йорком.


Рудольф Джуліані і його компанія Giuliani Partners, LLC консультуватимуть Віталія Кличка зі способів керування міською владою й її реформування, оголосили самі Джуліані і Кличко на прес-конференції в середу в приміщенні найбільшої американської біржі NASDAQ у Нью-Йорку.

Кличко «розуміє, що реформи і прозорість критично важливі, щоб привернути міжнародний бізнес і забезпечити стабільний економічний розвиток» Києва, сказав Джуліані.

За його словами, команда Віталія Кличка ще кілька тижнів тому звернулася до нього з проханням стати радником із боротьби з корупцією.

Рудольф Джуліані додав, що радо продовжить далі консультувати Віталія Кличка й його команду, якщо колишнього чемпіона світу з боксу, депутата Київської міської ради і лідера блоку свого імені в ній оберуть на мера української столиці.

Кличко в відповідь високо оцінив Джуліані, який, за його словами, за вісім років на чолі Нью-Йорка перетворив місто, що вважалося некерованим, на «міжнародний символ відродження міста шляхом боротьби зі злочинністю, стимулювання економічного розвитку і запровадження звітності й прозорості в діях міської влади».

Кандидат на мера Києва теж висловив сподівання, що продовжить співпрацю й після виборів, щоб «розвинути й пристосувати для Києва практику, яка так ефективно подіяла в Нью-Йорку».

Як сказав Джуліані, він і працівники його компанії наступного тижня приїдуть до Києва на три дні, з 12 до 14 травня. Вони мають підготувати звіт про те, яку науку в боротьбі з корупцією може отримати Київ із досвіду інших міст, включно з Нью-Йорком.

Суму контракту на консультаційні послуги сторони не розголошували.

Рудольф Джуліані, колишній кандидат на президента США і юрист за освітою, нині керує своєю консалтинговою фірмою, що займається питаннями стратегії і безпеки, Giuliani Partners, LLC.

Іще понад місяць тому у виборчому штабі Віталія Кличка повідомляли, що, окрім колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані, кандидата на посаду мера Києва погодився консультувати і мер Берліна Клаус Воверайт.

Віталій Кличко кандидує на посаду мера на дострокових виборах 25 травня і очолює блок свого імені в міській раді, яку теж переобиратимуть достроково.
XS
SM
MD
LG