Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих від циклону в М’янмі, за офіційними даними, сягнула вже 23 тисяч осіб, іще 42 тисячі осіб зникли безвісти


Однак ці цифри щодо людських жертв можуть зрости. За інформацією речника Управління ООН із координації гуманітарних питань Ричарда Горсі, близько 5 тисяч квадратних кілометрів території країни в дельті річки Іраваді за станом на вчорашній день залишалися затоплені водою.

Потерпілі від циклону перуть і сушать білизну. 7 травня 2008 р.
Однак ці цифри щодо людських жертв можуть зрости. Учора тимчасова повірена в справах США у М’янмі Шарі Віллароса заявила, що має інформацію, за якою лише в найбільш потерпілій від циклону Нарґіс дельті річки Іраваді могло загинути понад 100 тисяч осіб.

За інформацією речника Управління ООН із координації гуманітарних питань Ричарда Горсі, близько 5 тисяч квадратних кілометрів території країни в дельті Іраваді за станом на вчорашній день залишалися затоплені водою.

За оцінками, внаслідок циклону Нарґіс, що виник у Бенгальській затоці і пройшов територією п’яти провінцій М’янми минулих вихідних, втратили домівки близько мільйона людей.


Половина жертв припадає на одне-єдине місто Боґале.

До цього призвели не тільки сильні вітри й дощі, а й майже 4-метрова припливна хвиля, яка спустошила узбережжя Індійського океану.

Значні жертви й руйнування також у найбільшому місті й колишній столиці країни Янґоні, раніше відомому як Ранґун.

Тим часом міжнародна спільнота стурбована бюрократичними перешкодами, які не дозволяють співробітникам ООН потрапити до М’янми.

Владну хунту критикують за бездіяльність в умовах кризи і небажання спростити процедуру доступу до країни для міжнародних гуманітарних агенцій.

До цієї південноазійської країни готові вилетіти літаки ООН із продуктами харчування, проте візи видали тільки декільком іноземним рятувальникам.

Зруйновані циклоном рибальські човни в порту міста Янґон. 4 травня 2008 р.
Військова влада М’янми напередодні заявила, що готова приймати міжнародну допомогу в умовах гуманітарної кризи, але виставляє певні умови для надання віз гуманітарним працівникам.

Гуманітарні організації попереджають, що найбільшими загрозами для тих, хто вижив в умовах стихії, стануть нестача питної води і захворювання.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ наголошує, що діти є найбільш незахищеними в цій ситуації і потребують негайної допомоги.
XS
SM
MD
LG