Доступність посилання

ТОП новини

Уряд має намір запропонувати Верховній Раді посилити економічні санкції й пом’якшити кримінальну відповідальність за невиплату зарплати


Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про посилення відповідальності за несвоєчасну виплату або безпідставну невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії й інших установлених законом виплат».

За повідомленням прес-служби Міністерства праці й соціальної політики, Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про посилення відповідальності за несвоєчасну виплату або безпідставну невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії й інших установлених законом виплат».

Законопроект передбачає за такі порушення штрафи від 30 до 1500 неоподатковуваних мінімумів, а також позбавлення права займати певні посади на строк від 3 до 5 років, виправні роботи строком 2 роки, обмеження волі до 3 років чи й позбавлення волі на 1 рік чи до 2 років.

За словами міністра праці й соціальної політики Людмили Денисової, запровадження таких змін відповідатиме обраному Україною напрямкові на адаптацію національного законодавства до законодавства ЄС.

Чинне законодавство в цій сфері (Кримінальний кодекс) передбачає за порушення у виплаті зарплати й інших виплат максимальний штраф у 1000 неоподатковуваних мінімумів або позбавлення волі до 5 років.

За даними Державного комітету статистики, на 1 квітня розмір невиплачених зарплат становив 692,427 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG