Доступність посилання

ТОП новини

Ветеранам не сподобалася згадка Президента про УПА в привiтаннi з Днем Перемоги


Вiктор Ющенко наголосив: попри те, що українцi боролися в рiзних армiях, вони боролися проти спiльного ворога й за одну мету.


Вiктор Ющенко наголосив: попри те, що українцi боролися в рiзних армiях, вони боролися проти спiльного ворога й за одну мету: «На окупованих територіях український народ розгорнув масовий партизанський рух, який за своїми масштабами був одним із найпотужніших у Європі. Героїчний супротив фашистським загарбникам чинили мужні борці за незалежність України воїни УПА. Українці боролися в різних арміях, але проти спільного ворога – нацизму. Перемога у Другій світовій війні відкрила українцям шлях до здобуття в 1991 році державної незалежності».

Віктор Ющенко пообiцяв, що як Президент України завжди докладатиме максимум зусиль, щоб держава пiклувалася i пiдтримувала ветеранiв для забезпечення гiдного рiвня життя.

Пiд час урочистостей у національному Музеї історії Великої вітчизняної війни запалили вiчний вогонь слави. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Увечері в 9 найбільших містах України пролунають святкові салюти.

У Другій світовій війні, за різними підрахунками, загинули від 8 до 10 мільйонів українців. Оскільки саме територія України стала основним плацдармом для воєнних дій, матеріальні та людські втрати виявилися найбільшими з усіх республік колишнього Радянського Союзу.
XS
SM
MD
LG