Доступність посилання

ТОП новини

Президент із родиною побував на реконструкції «Велика перемога! Травень 1945-го» з нагоди Дня Перемоги


Учасники дійства розіграли епізод бою, що відбувся у травні 1945 року в районі річки Ельба біля міста Штольберґ між стрілецькою ротою Першого Українського фронту Червоної Армії, посиленою представниками армій союзників США і Великої Британії та німецькою тактичною групою.

Віктор Ющенко разом із родиною переглянув військово-історичну реконструкцію «Велика перемога! Травень 1945-го», яку до Дня Перемоги організувала Молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона зірка».

Як повідомляє прес-служба Президента, на території столичного мототреку «Пирогово» учасники дійства розіграли епізод бою, що відбувся у травні 1945 року в районі річки Ельба біля міста Штольберґ між стрілецькою ротою Першого Українського фронту Червоної Армії, посиленою представниками армій союзників США і Великої Британії та німецькою тактичною групою.

Глядачі побачили дійство в режимі реального бою – включно з формою, спорядженням та військовою технікою часів Другої світової війни.

Загалом у реконструкції взяло участь понад 700 осіб – понад 300 членів військово-історичних клубів України, Росії, Білорусі, Латвії, Естонії, Чехії, а також службовці внутрішніх військ МВС, Збройних Сил України, інших силових структур.

Учасники дійства використовували зброю, авіаційну артилерію та панцирну техніку, надану кіностудією імені Олександра Довженка, та з приватних колекцій членів військово-історичних клубів.
XS
SM
MD
LG