Доступність посилання

ТОП новини

Європейський студентський союз закликав парламенти європейських країн засудити геноцид 1933–33 років


Так вирішили в неділю на 54 засіданні Правління цієї міжнародної неурядової організації. Європейський студентський союз висловив цілковиту підтримку зусиль державної влади та суспільства України, спрямованих на те, щоб ушанувати пам’ять жертв Голодомору, підвищити міжнародну обізнаність про цю трагедію та не допустити повторення подібного в майбутньому будь-де в світі.

Так вирішили в неділю на 54 засіданні Правління цієї міжнародної неурядової організації в Словаччині на пропозицію Української асоціації студентського самоврядування та 20 інших національних студентських союзів 19 європейських країн, інформує агентство УНІАН.

«У 1932–33 роках комуністичний режим здійснив жахливий акт геноциду шляхом створення голоду, який спричинив смерть більш як 10 мільйонів людей в Україні, Казахстані, Волзькому, Кубанському та інших етнічно неросійських регіонах колишнього Радянського Союзу», – мовиться в заяві.

Європейський студентський союз висловив цілковиту підтримку зусиль державної влади та суспільства України, спрямованих на те, щоб ушанувати пам’ять жертв Голодомору, підвищити міжнародну обізнаність про цю трагедію і не допустити повторення подібного в майбутньому будь-де в світі.

«Європейський студентський союз закликав парламенти всіх європейських держав визнати Голодомор 1932–33 років геноцидом і засудити його як злочин проти людяності», – наголошено в заяві.

Європейський студентський союз (ESU) об’єднує 49 національних студентських союзів 38 країн та представляє на загальноєвропейському рівні понад 11 мільйонів європейських студентів.
XS
SM
MD
LG