Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшосте проходив у неділю День Європи


Україна – єдина країна – не член Євросоюзу, яка відзначає День Європи на державному рівні. Відзначення цього свята символізує солідарність народів України та Європи, важливість стабільної, квітучої України для європейського континенту, його стабільності та безпеки.


Україна – єдина країна – не член Євросоюзу, яка відзначає День Європи на державному рівні.

Відзначення цього свята символізує солідарність народів України та Європи, важливість стабільної, квітучої України для європейського континенту, його стабільності та безпеки.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Володимир Огризко, відкриваючи в неділю на київському Хрещатику «Європейське містечко».

Це інформаційні намети і стенди 24 із 27 країн ЄС, держав – кандидатів (Хорватії, Македонії, Туреччини), а також Європейської Комісії й самої України.

У «Європейському містечку» численні відвідувачі знайомляться з матеріалами про Євросоюз, про історію і сьогодення його членів; купують різноманітні сувеніри і ласують стравами національних кухонь.

Український стенд присвячено Європейському рокові культурного розмаїття та інформації про європейський поступ української держави.

Після Києва Дні Європи відбудуться в інших містах країни.

Найгучніше планують відзначити це свято в Одесі 14 травня і в Донецьку 17 травня.

За словами Володимира Огризка, одне з завдань нинішньої влади – донести до українців правдиву інформацію про Євросоюз, його високі стандарти життя та демократичні традиції.

У європейських країнах День Європи відзначають 9 травня. Через те, що в Україні цього дня святкують День Перемоги за радянським зразком, День Європи доводиться переносити на наступні вихідні. Решта світу, крім післярадянських держав, відзначає День перемоги над нацизмом 8 травня, коли капітулювала нацистська Німеччина.
XS
SM
MD
LG