Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заборонила мерові Москви Юрієві Лужкову в’їзд до України. А Затуліна попередили


На даний час Служба безпеки України з’ясовує усі обставини провокаційних висловлювань політичного характеру Лужкова, і щодо можливої причетністі цього іноземця до відмивання брудних коштів на території Севастополя, заявила начальник прес-служби СБУ України Марина Остапенко.


Начальник прес-служби СБУ України Марина Остапенко сказала Радіо Свобода: «У зв’язку з тим, що громадянин Росії Юрій Лужков не дотримався умов попередження Служби безпеки про неприпустимість вчинення дій, які завдають шкоди національним інтересам України та її територіальній цілісності, 12 травня Юрію Лужкову було заборонено в’їзд в Україну».

На даний час Служба безпеки України в рамках відповідної справи з’ясовує усі обставини провокаційних висловлювань політичного характеру Лужкова, і щодо можливої причетністі цього іноземця до відмивання брудних коштів на території Севастополя, заявила Марина Остапенко.

Юрій Лужков
Вона також зазначила: «Служба безпеки України в рамках профілактичних заходів також письмово попередила громадянина Росії Костянтина Затуліна про недопущення публічних заяв, які можуть суперечити національному законодавству України».

11 травня під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту Юрій Лужков заявив, що питання про належність Севастополя не вирішене. Він висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією.


Заяви мера Москви про Севастополь – крок, який ускладнює перспективу українсько-росiйського партнерства, наголошує МЗС України.

У Міністерстві сподіваються, що офiцiйнi органи влади Росії «певним чином спростують заяви Юрія Лужкова».

За словами речника МЗС Василя Кирилича, висловлювання мера Москви є втручанням у внутрiшнi справи України, а також спробою поставити пiд сумнiв її територiальну цілісність.

Матеріали до теми:

• Юрій Лужков попри попередження СБУ знову заявив у Севастополі, що питання про належність міста не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією
XS
SM
MD
LG