Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко: Заяви Юрія Лужкова про Севастополь варті порушення кримінальної справ


Вчора під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту мер Москви заявив, що питання про належність Севастополя не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією. За таку заяву СБУ заборонила Юрію Лужкову в’їжджати до України.

На сьогоднішній прес-конференції міністр внутрішніх справ зазначив: «Стосовно заяви Лужкова, то вона є безпрецедентно ганебною для політика такого рангу. На мою думку, варто порушити кримінальну справу СБУ про зазіхання на цілісність України за фактом, доручити Міністерству внутрішніх справ затримати підозрюваних у таких закликах для надання свідчень. Ми це виконаємо, таким чином розставивши крапки над «і». Мені здається, це жодним чином не ображає права на висловлення думки. Але думки про розрив або відокремлення від України певної території є – ганьбою для будь-якого відповідального політика, що прибуває до нас у гості».

Вчора під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту мер Москви заявив, що питання про належність Севастополя не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією.

За таку заяву СБУ заборонила Юрію Лужкову в’їжджати до України. А речник МЗС Василь Кирилич назвав його слова кроком, який ускладнює перспективу українсько-російського партнерства, і закликав офіційну Москву дати оцінку висловлюванням Лужкова.

Матеріали до теми:

• СБУ заборонила меру Москви Юрію Лужкову в''їзд до України. А Затуліна попередили • Юрій Лужков попри попередження СБУ знову заявив у Севастополі, що питання про належність міста не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією
XS
SM
MD
LG