Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів


Прем’єр-міністр назвала блокування роботи Верховної Ради вимушеним кроком. Вона наголосила, що БЮТ вимагає ухвалення антиінфляційного пакету законів, а також іще 30 законів, які вніс уряд. Водночас вона повідомила, що фракція БЮТ має намір блокувати Верховну Раду і «не відійде від трибуни» до ухвалення парламентом трьох антиінфляційних законів. Крім того, Тимошенко вважає за першочергове запровадити обмеження на експорт продовольчих товарів першої необхідності. Юлія Тимошенко каже, що не бачить альтернативи демократичній коаліції, але починає діяти «достатньо жорстко». У відповідь голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що жодні додаткові умови БЮТ неприйнятні ані для парламенту, ані для голови держави.

Прем’єр-міністр назвала блокування роботи Верховної Ради вимушеним кроком.

«Якщо сьогодні наша фракція вдалася до таких кроків, то це означає, що нашу фракцію довели до крайньої межі», – заявила Юлія Тимошенко журналістам у вівторок у парламенті.

Вона стверджує, що «певні політичні сили» в парламенті працюють не на людей, а на протистояння, інтриги і перетягування повноважень. За її словами, Верховна Рада останнім часом не прийняла жодного корисного закону, крім ратифікації документів щодо СОТ.

Тимошенко наголосила, що БЮТ вимагає ухвалення антиінфляційного пакету законів, а також іще 30 законів, які вніс уряд.

Зокрема, за її словами, протягом 4 місяців так і не був поставлений на голосування законопроект про скасування депутатських пільг. БЮТ, окрім антиінфляційних законопроектів, вимагає ухвалити і цей документ.

«Я хочу, щоб ви зрозуміли мою позицію, і я не хочу, щоб країна страждала від інфляції», – сказала Тимошенко.

Водночас вона повідомила, що фракція Блоку Юлії Тимошенко має намір блокувати Верховну Раду і «не відійде від трибуни» до ухвалення парламентом трьох антиінфляційних законів.

За словами прем’єра, йдеться про розгляд законопроектів про імпортні мита, про встановлення обмежень на торговельні надбавки на основні продукти харчування і про поповнення українського ринку імпортними основними харчовими продуктами, на які існує дефіцит, на безмитній основі.

Крім того, Тимошенко вважає за першочергове запровадити обмеження на експорт продовольчих товарів першої необхідності.

Прем’єр-міністр стверджує, що пакет антиінфляційних законопроектів лежить у парламенті вже кілька місяців, але його не ставлять у порядок денний.

Голова уряду заявила, що порядок денний засідань Верховної Ради планує не коаліція: «Він, на жаль, формується Секретаріатом Президента, і ми четвертий місяць бачимо на порядку денному Верховної Ради закон про Кабінет Міністрів із вимогами Президента щодо розподілу чергових повноважень у бік Президента».

На її думку, щоденна робота Секретаріату Президента спрямована на те, щоб переконати в неможливості уряду подолати інфляцію.

* * * * * * * * * * *

У відповідь голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що жодні додаткові умови БЮТ неприйнятні ані для парламенту, ані для голови держави.

Першочерговим завданням для коаліції він назвав ухвалення нової редакції закону про Кабінет Міністрів і ухвалення змін до держбюджету.

Юлія Тимошенко каже, що не бачить альтернативи демократичній коаліції, але починає діяти «достатньо жорстко»

При цьому вона вважає, що зі свого боку не зробила жодного кроку, який би поставив під сумнів її бажання, щоб в Україні існувала демократична коаліція.

«Але 4 місяці йде повне блокування роботи уряду», – додала вона.

За її словами, відбувається «повний саботаж» рішень Кабінету Міністрів, навіть на рівні голів обласних державних адміністрацій.

«Тому сьогодні ми прийняли дуже чітке рішення: я не буду більше спостерігати за тим, як розчиняються в повітрі ті лічені гривні і копійки людей, які з’їдаються інфляцією внаслідок того, що борються з урядом, борються зі мною особисто, готуючись до наступних виборів Президента», – заявила Тимошенко.

Водночас вона сказала, що сама до цих виборів не готується.

* * * * * * * * * * *

У вівторок Президент мав виступити зі щорічним посланням до Верховної Ради України.

Проте фракція Блоку Юлії Тимошенко заблокувала парламентську трибуну.

Матеріали до теми:

• НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG