Доступність посилання

ТОП новини

Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ


Віктор Балога називає блокування роботи Верховної Ради депутатами з фракції БЮТ «відвертим і грубим порушенням коаліційних домовленостей і зобов’язань, узятих перед виборцями», мовиться в його коментарі, оприлюдненому на сайті Президента України.

Віктор Балога називає блокування роботи Верховної Ради депутатами з фракції БЮТ «відвертим і грубим порушенням коаліційних домовленостей і зобов’язань, узятих перед виборцями», мовиться в його коментарі, оприлюдненому на сайті Президента України.

«Ця політична сила вчинила вищою мірою цинічно: прикриваючись фальшивими гаслами про турботу за інтереси людей і країни, вона пішла на нахабний, безпрецедентний крок і зірвала виступ Президента зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України. БЮТ, прагнучи протягти кон’юнктурне, корисливе рішення про зміну керівництва Фонду державного майна, через блокування парламентської трибуни виявив публічну зневагу до інститутів влади – Президента та Верховної Ради – і глумливо розтоптав право мільйонів виборців почути голову держави», – наводить прес-служба його слова.

Як заявляє Балога, порядок денний парламенту має визначати угода про створення парламентської більшості. Серед невідкладних завдань для коаліції він називає прийняття пакету першочергових законопроектів, серед яких і нова редакція Закону «Про Кабінет Міністрів» та ухвалення змін до державного бюджету зі скоригованими макроекономічними та соціальними показниками.

Тому, на думку голови Секретаріату Президента, жодні додаткові умови, які висуває БЮТ, не можуть бути прийнятними ні для парламенту, ні для Президента.

«Рада має працювати, це рішуча суспільна вимога. Блокуванням парламенту під прикриттям гасел, благородних за формою, але брехливих за змістом, БЮТ кидає зухвалий виклик усьому суспільству. Це неприпустимо», – заявив Віктор Балога.

* * * * * * * * * * *

Сьогодні Президент мав виступити зі щорічним посланням до Верховної Ради України.

Проте парламентську трибуну заблокувала фракція Блоку Юлії Тимошенко.

Матеріали до теми:

• НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG