Доступність посилання

ТОП новини

НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко


«Продемонстровано неповагу до найвищого обраного народом інституту – до інституту голови держави – і до конституційного обов’язку Президента», – заявив голова фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко. Для фракції НУНС таке блокування виступу Віктора Ющенка є несподіваним, додав він.

«Продемонстровано неповагу до найвищого обраного народом інституту – до інституту голови держави – і до конституційного обов’язку Президента», – заявив у вівторок голова фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко.

Для фракції НУНС таке блокування виступу Віктора Ющенка є несподіваним, додав він.

«Під час погоджувальної ради ніяких застережень із боку жодної з політичних сил щодо реалізації такого наміру Президента України не було», – сказав В’ячеслав Кириленко.

Блокування роботи Верховної Ради він назвав «неприємним і для фракції НУНС, і для коаліції, для всієї країни та для її зовнішніх партнерів».

В’ячеслав Кириленко також розповів, що коли представники НУНС побачили, що БЮТ блокує трибуну, вони запропонували всі три так звані «антиінфляційні проекти» розглянути відразу після послання Президента».

«Ця пропозиція залишилася без відповіді. Значить, це надуманий привід і пошук надуманих підстав для розпалювання внутрішньокоаліційної ворожнечі», – вважає лідер НУНС.

«Хоч би як намагалася Прем’єр-міністр сьогоднішню свою поведінку обґрунтувати необхідністю подолання інфляції, ці аргументи не в’яжуться», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

У вівторок Президент мав виступити зі щорічним посланням до Верховної Ради.

Проте фракція Блоку Юлії Тимошенко заблокувала парламентську трибуну з вимогою спершу розглянути низку антиінфляційних законопроектів.

Матеріали до теми:

• Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG