Доступність посилання

ТОП новини

Президент України провів в Ізраїлі зустрічі з кількома лідерами держав та відомими політичними діячами


Зустрічі відбулись в Єрусалимі, де Віктор Ющенко бере участь у міжнародній конференції з нагоди 60-річчя заснування Держави Ізраїль.

Зустрічі відбулись в Єрусалимі, де Віктор Ющенко бере участь у міжнародній конференції з нагоди 60-річчя заснування Держави Ізраїль.

Зокрема, Президент України обговорив з прем''єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо питання, пов''язані з підготовкою до енергетичного саміту, що ближчим часом відбудеться в Україні. Йшлося також про необхідність поглиблення співпраці двох країн, у тому числі, щодо транспортування каспійської нафти територією Словаччини та постачання української електроенергії до цієї країни.

У перебігу розмови з Президентом Хорватії Степаном Месичем глави держав обговорили питання двостороннього співробітництва країн та питання, пов''язані з підготовкою майбутнього візиту Степана Месича в Україну.

Під час бесіди з Президентом Монголії Намбарином Енхбаяром сторони обговорили стан двосторонніх відносин між Україною та Монголією. Віктор Ющенко запросив свого монгольського колегу відвідати Україну з офіційним візитом, а також взяти участь у заходах із вшанування пам''яті жертв Голодомору в Україні восени 2008 року.

А з колишнім прем''єр-міністром Великої Британії Тоні Блером Віктор Ющенко обговорив питання близькосхідного врегулювання. Окрему увагу вони приділили євроатлантичній інтеграції України та перспективам приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО у грудні 2008 року.

Крім того, глава Української держави провів зустріч із останнім лідером СРСР Михайлом Горбачовим. Вони обговорили питання європейської безпеки, в тому числі пов''язані з євроатлантичною інтеграцією України. Віктор Ющенко також запросив Михайла Горбачова взяти участь у заходах, приурочених 75-й річниці Голодомору в Україні.
XS
SM
MD
LG