Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ через зміни до Конституції хоче підпорядкувати Кабінету Міністрів силові структури


Про це заявив кандидат у мери Києва від Блоку Юлії ТимошенкоОлександр Турчинов у вівторок на зустрічі з виборцями Подільського району української столиці.

Про це заявив кандидат у мери Києва від Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов у вівторок на зустрічі з виборцями Подільського району української столиці.

«Подобається Президенту чи не подобається, ми підемо на зміни Конституції: підпорядкуємо місцеву владу й наведемо лад у країні. Більше того, ми підпорядкуємо Кабінету Міністрів силові структури», – сказав Турчинов.

Кандидат у мери так мотивував свою позицію: попри те, що в даний час силові структури підпорядковані Президенту, реальна боротьба з корупцією й організованою злочинністю не ведеться.

«Силові структури повинні не кришувати злочинців, а боротися з ними», – додав він. Водночас Турчинов сказав виборцям, що конституційний процес може тривати до 8 місяців у зв`язку з тим, що спочатку законопроект про внесення змін до Конституції необхідно розглянути в парламенті в першому читанні, потім направити в Конституційний Суд і лише після цього конституційні зміни можуть бути ухвалені 300 голосами у Верховній Раді.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG