Доступність посилання

ТОП новини

Яка справжня причина інфляції в Україні? Що може зіпсувати ідею прозорих конкурентних земельних аукціонів? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 14 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Конфлікт Ющенка й Тимошенко перейшов у фізичну стадію. Учора БЮТ не пустив Президента на парламентську трибуну. Патова ситуація, політична криза, відкрита війна… Це, як стверджує «Газета 24», неповний перелік визначень, які можна дати тому, що відбувається в українській політиці. З коментарями знайомить стаття «Верхи не можуть, низам однаково».


Основною причиною нинішньої інфляції в Україні є незгода в суспільстві, переконує читачів газети «Голос України» депутат від БЮТ Віталій Корж. Він наголошує, що генеральний господарник у державі – уряд, а всі інші мають йому допомагати. Бо якщо уряд – це двигун локомотива всієї економіки держави, то сфера політики – це гудок, який оголошує про рух поїзда і супроводжує цей рух. Але якщо політики під різними приводами гальмують та саботують прийняття Програми діяльності уряду, узгодженого руху немає, а політичний свисток економічного локомотива лише тривожно сигналить про аварію, то як би добре і надійно не їхав поїзд, люди розбігатимуться від тривожного свистка, вважає депутат-бютівець. Публікація називається «Інфляцію починають злочинці-політикани».

Газета «День» пише, що приводом для чергових суперечок між Кабміном і Банковою стали земельні аукціони. Звинувачуючи один одного в сприянні корупції, учасники пристрасної полеміки і не помічають, що вкотре разом із водою ризикують виплеснути і саме немовля – ідею прозорого конкурентного земельного ринку. Про наслідки йдеться в статті «Земельні бої немісцевого значення».

Допомогти киянам визначитися з мером взялася газета «Сегодня». Газетярі обіцяють у наступних випусках розповідати не лише про наміри кандидатів поліпшити столичне житло, але й про маловідомі факти з їхнього життя, а ще про їхні захоплення. Розповіді розпочнуться завтра, перша буде присвячена кандидатові на мера Вікторові Пилипишину.

Газета «Вечірні вісті» стверджує, що перевибори київської влади є нічим іншим, як спробою впливових фінансово-політичних кланів країни підкорити столицю собі для організації виборчої кампанії 2009 року. Київ потрібен їм як ресурсна база для участі у передвиборній гонці. Докладніше про це довідаєтесь із матеріалу під назвою «Вовки в овечій шкурі».
XS
SM
MD
LG