Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: в парламенті саботують боротьбу уряду з інфляцією; Яценюк: прем’єра дезінформують


Сьогодні вранці знову жоден із антиінфляційних законів не було внесено до порядку денного, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на сьогоднішньому засіданні уряду. Це, на її думку, свідчить про саботаж у Верховній Раді боротьби з інфляцією. За її словами, три антиінфляційні закони вже майже два місяці перебувають у парламенті без розгляду. Натомість Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що прем’єра дезінформують про навмисне затягування в парламенті розгляду урядових законопроектів. Як заявив він сьогодні в сесійній залі парламенту, якби вчора й сьогодні не було блокування роботи Верховної Ради, то депутати вже розглянули б законопроекти, які мають стимулювальний економічний характер. Учора й сьогодні Блок Юлії Тимошенко блокує роботу Верховної Ради під приводом вимоги, щоб парламент розглянув три його антиінфляційні законопроекти.


Сьогодні вранці знову жоден із антиінфляційних законів не було внесено до порядку денного, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на сьогоднішньому засіданні уряду.

Це, на її думку, свідчить про саботаж у Верховній Раді боротьби з інфляцією.

«Якби цього не було, то вже розглянули б, був би результат, і нормально б спрацювали», – сказала прем’єр.

За її словами, три антиінфляційні закони вже майже два місяці перебувають у парламенті без розгляду.

Тимошенко висловила сподівання, що парламент перегляне своє ставлення до ініціатив уряду «і почне працювати передусім демократична коаліція, а не займатиметься самознищенням».

Усе, що відбувається в політиці, – це «наслідок боротьби Президента і його людини (голови Секретаріату Президента Віктора) Балоги проти Прем’єр-міністра й діяльності Кабміну», додала вона.

* * * * * * * * * * *

Натомість Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що прем’єра дезінформують про навмисне затягування в парламенті розгляду урядових законопроектів.

Як заявив він сьогодні в сесійній залі парламенту, якби вчора й сьогодні не було блокування роботи Верховної Ради, то депутати вже розглянули б законопроекти, які мають стимулювальний економічний характер.

«Парламент готовий розглянути будь-які законопроекти, які готові і внесені Кабінетом Міністрів», – сказав він.

Водночас, за словами спікера, з шести законопроектів, які уряд вимагає розглянути, тільки два законопроекти урядові, а чотири внесені народними депутатами.

Голова Верховної Ради також нагадав, що уряд вимагав розглянути проект закону щодо митного тарифу. При цьому, за його словами, цей законопроект був підготований до розгляду профільним комітетом тільки вчора о 19.00. «Тому вести мову, що йде навмисне зволікання, сьогодні недоречно», – наголосив Яценюк.

Він додав, що зробив аналіз усіх законопроектів, які вносяться Кабінетом Міністрів до Верховної Ради. На поточний тиждень, повідомив він, було запропоновано до розгляду 34 законопроекти, внесені Кабміном.

«Тому мене найбільше сьогодні турбує, хто дезінформує Прем’єр-міністра України про те, що протягом чотирьох місяців у парламенті не розглядаються законопроекти», – сказав Голова Верховної Ради.

Він звернувся з проханням до голів комітетів виносити безпосередньо до сесійної зали ті законопроекти, які визначені як пріоритетні, але затримуються в комітетах понад місяць.

Протягом цього тижня, додав Яценюк, Верховна Рада не внесла до свого порядку денного законопроект про адміністративне регулювання цін. Він пояснив це тим, що за законом України про ціни і ціноутворення та рішенням Конституційного суду уряд уже має право регулювати ціни. «Але якщо потрібно розглянути і цей законопроект, ми готові, за рішенням керівників фракцій, його негайно внести і розглянути», – сказав спікер.

* * * * * * * * * * *

Учора й сьогодні Блок Юлії Тимошенко блокує роботу Верховної Ради під приводом вимоги, щоб парламент розглянув три його антиінфляційні законопроекти.

Через це вчора БЮТ зірвав щорічний виступ Президента в Верховній Раді.

Обидва ці дні парламент лише формально відкривав і невдовзі закривав засідання.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада відкрила і закрила ранкове пленарне засідання, депутати від БЮТ продовжували блокувати президію

• Коаліційний канкан. Чи розблокує БЮТ парламентську трибуну?

• Юлія Тимошенко попередила Віктора Ющенка, що перестане бути його партнером, якщо роботу Кабміну й надалі блокуватимуть • НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG