Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ може погодитися на дострокові вибори, якщо опозиція підтримає його зміни до Конституції


Так перший віце-прем’єр Олександр Турчинов прокоментував заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про готовність його політичної сили до дострокових виборів. Олександр Турчинов знову заявив, що БЮТ «не боїться дострокових виборів», хоча вважає, що в нинішніх умовах «це не є панацеєю». Коментуючи зустріч у Президента в середу, Турчинов сказав, що не побачив на ній «конструктивізму». Турчинов також обурився з приводу критики Секретаріатом Президента економічної діяльності уряду, заявивши, що Секретаріат «ні за що не відповідає».


Так перший віце-прем’єр Олександр Турчинов прокоментував в ефірі «5 каналу» заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про готовність його політичної сили до дострокових виборів.

Олександр Турчинов знову заявив, що БЮТ «не боїться дострокових виборів», хоча вважає, що в нинішніх умовах «це не є панацеєю».

Коментуючи зустріч у Президента в середу, Турчинов сказав, що не побачив на ній «конструктивізму».

«Мені здається, що для того, щоб розв’язати проблему, не треба запрошувати Раїсу Богатирьову, Януковича чи Симоненка. Треба просто Президенту віч-на-віч поспілкуватися з прем’єром, із міністрами, які давно хотіли цього, і з фракціями демократичної більшості», – сказав він.

Олександр Турчинов також заявив, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «так і не змогла домовитись із Президентом, щоб можна було поговорити і припинити ті дії, які сьогодні вже не приховує Секретаріат Президента, які щодня ведуться проти Кабміну».

Відповідаючи на запитання, чому БЮТ не виконує умову коаліційного договору і блокує розгляд у парламенті закону про Кабмін, Турчинов відповів, що остаточний його варіант не узгоджувався з БЮТ, і вони «були поставлені перед фактом».

«Закон про імперативний мандат також в цьому пакеті, але він не ухвалюється. Десятки разів домовлялися, але спікер Арсеній Петрович не вносить їх у порядок денний, який формується не коаліцією, а Секретаріатом Президента», – сказав він.

Турчинов також обурився з приводу критики Секретаріатом Президента економічної діяльності уряду, заявивши, що Секретаріат «ні за що не відповідає».

«За що відповідає сьогодні Секретаріат Президента? Мільярди грошей витрачаються. Більше мільярда коштує ця гілка влади, яка ні за що не відповідає!», – заявив Олександр Турчинов.

Матеріали до теми:

• Нові парламентські вибори можливі лише по завершенню конституційної реформи, вважає Віктор Янукович

• Стабільність хаосу. Як політики виходитимуть з політичної кризи? • Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк шукали вихід із кризової ситуації • Тимошенко: в парламенті саботують боротьбу уряду з інфляцією; Яценюк: прем’єра дезінформують • Верховна Рада відкрила і закрила ранкове пленарне засідання, депутати від БЮТ продовжували блокувати президію

• Коаліційний канкан. Чи розблокує БЮТ парламентську трибуну?

• Юлія Тимошенко попередила Віктора Ющенка, що перестане бути його партнером, якщо роботу Кабміну й надалі блокуватимуть • НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG