Доступність посилання

ТОП новини

Спроба №3. Чи запрацює сьогодні парламент?


Тетяна Ярмощук Третя спроба упродовж тижня провести засідання Верховної Ради, третій день Блок Юлії Тимошенко обіцяє блокувати парламентську трибуну. Тож бути чи не бути парламентській роботі? Остаточно сьогоднішні парламентські перспективи стануть відомі вранці, після засідання погоджувальної ради. Тим часом, конфлікт насувається і з іншого боку. Прем’єр Тимошенко пообіцяла звільнити керівників областей, у яких будуть найгірші інфляційні показники за підсумками травня.


Третя спроба упродовж тижня провести засідання Верховної Ради, третій день Блок Юлії Тимошенко обіцяє блокувати парламентську трибуну. Тож бути чи не бути парламентській роботі? Остаточно сьогоднішні парламентські перспективи стануть відомі вранці, після засідання погоджувальної ради.

Антиінфляційний пакет і крапка. Тільки за умови, що ці законопроекти будуть внесені до порядку денного, Блок Юлії Тимошенко не блокуватиме парламентської трибуни, каже в інтерв’ю Радіо Свобода Анатолій Семинога.

«Якщо вони будуть внесені, ми візьмемося до роботи, якщо ж ні, ми наполягатимемо, щоб ці законопроекти були поставлені першими для того, щоб Кабінет Міністрів міг ефективно працювати і боротися з інфляцією», – заявляє депутат.

На його думку, зранку під час засідання фракції буде зрозуміло, чи є згода Голови Верховної Ради, НУНСу та інших фракцій, щоб до порядку денного внесли ці питання.

Однак напередодні керівник Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що насправді ніякого антиінфляційного пакету немає. Він вимагає, щоб насамперед Верховна Рада ухвалила законопроект про Кабінет Міністрів.

Чи є вихід?

На думку ж представника «Нашої України – Народної самооборони» Юрія Кармазина, вихід із нинішньої ситуації може бути один: зустріч коаліції з Президентом та Прем’єр-міністром.

За його словами, така зустріч має відбутися якомога швидше, незалежно від того, відновить зараз Верховна Рада свою роботу у пленарному режимі чи ні. «Ті проблеми, які є, мають бути терміново вирішені. Без такої зустрічі вони не можуть бути вирішені», – вважає він.

Юлія Тимошенко висловила сподівання, що антиінфляційний пакет буде проголосований уже сьогодні, і підтримає його не лише коаліція, але й опозиція.

Представники ж Партії регіонів не виключають, що підтримуватимуть ці законопроекти, але після того, як побачать їх. «Якщо ми їх побачимо, і ці законопроекти дійсно принесуть користь країні, зокрема, зупинять інфляцію, ми їх підтримаємо», – каже Михайло Чечетов.

Тим часом, конфлікт насувається і з іншого боку. Прем’єр Тимошенко пообіцяла звільнити керівників областей, у яких будуть найгірші інфляційні показники за підсумками травня.

Матеріали до теми:

• Стабільність хаосу. Як політики виходитимуть із політичної кризи?

• БЮТ може погодитися на дострокові вибори, якщо опозиція підтримає його зміни до Конституції • Уряд не подавав до Верховної Ради антиінфляційного пакету законопроектів, заявив голова Секретаріату Президента Віктор Балога • Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк шукали вихід із кризової ситуації • Тимошенко: в парламенті саботують боротьбу уряду з інфляцією; Яценюк: прем’єра дезінформують • Верховна Рада відкрила і закрила ранкове пленарне засідання, депутати від БЮТ продовжували блокувати президію

• Коаліційний канкан. Чи розблокує БЮТ парламентську трибуну?

• Юлія Тимошенко попередила Віктора Ющенка, що перестане бути його партнером, якщо роботу Кабміну й надалі блокуватимуть • НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG