Доступність посилання

ТОП новини

Президент України виступив перед депутатами парламенту Великої Британії


Віктор Ющенко у своєму виступі розповів, зокрема, про підсумки переговорів, що відбулися в нього з Прем''єр-міністром Великої Британії Ґордоном Брауном. Він також зупинився на основних положеннях, ухваленої після його зустрічі з керівником британського уряду Спільної заяви.

Віктор Ющенко у своєму виступі в четвер розповів, зокрема, про підсумки переговорів, що відбулися в нього з Прем''єр-міністром Великої Британії Ґордоном Брауном.

Він також зупинився на основних положеннях, ухваленої після його зустрічі з керівником британського уряду Спільної заяви.

Президент наголосив, що в документі зафіксовано стратегічний характер українсько-британських відносин, а також підтримка європейських та євроатлантичних прагнень України.

Віктор Ющенко окремо відзначив наміри України взяти участь у британсько-французькій вертолітній ініціативі та досягнуту домовленість про готовність Британії надавати Україні технічну допомогу у сфері безпеки під час проведення Євро-2012.

Президент висловив сподівання, що дві країни в подальшому співпрацюватимуть також у напрямку вшанування пам''яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні та збільшення обізнаності громадськості про цю трагедію.

Глава держави також відповів на запитання щодо українсько-російських відносин у контексті намірів України здобути членство в НАТО. Він також розповів про зусилля України, спрямовані на диверсифікацію енергетичного ринку, та про запланований на 22-23 травня в Києві Саміт з питань енергобезпеки.

Віктор Ющенко окремо подякував британським парламентаріям за сприяння розвитку двосторонніх відносин між Україною та Великою Британією.
XS
SM
MD
LG