Доступність посилання

ТОП новини

У Неаполі відкрили Генеральне консульство України


Воно обслуговуватиме українських громадян, котрі живуть чи перебувають на півдні Італії, зокрема в області Кампанія. А це приблизно 400-450 тисяч осіб, включно з нелегалами, сказав Радіо Свобода Генеральний консул України у Неаполі.

Воно обслуговуватиме українських громадян, котрі живуть чи перебувають на півдні Італії, зокрема в області Кампанія. А це приблизно 400-450 тисяч осіб, включно з нелегалами, сказав Радіо Свобода Генеральний консул України у Неаполі Володимир Караченцев.

За його словами, відкриття нової установи, на яку чекали роками, значно полегшить перебування українців на Апеннінах. Поява Генконсульства у Неаполі має також важливе історичне й політичне значення у розвитку українсько-італійських відносин, додав дипломат. Офіційну презентацію планують зробити у червні, але консульські працівники вже приступили до своїх обов’язків.

Після Рима і Мілана – це третя українська дипломатична установа в Італії. У цій країні, за різними даними, живе близько 200 тисяч громадян України, однак неофіційно вважають, що їх 600-700 тисяч.
XS
SM
MD
LG