Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає від керівництва правоохоронних органів захистити Фонд держмайна від свавілля уряду


Про це Віктор Ющенко заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони. Він наголосив, що здійснена урядом низка кадрових призначень на керівні посади Фонду відбулася з порушеннями Конституції, законів та встановленого порядку.

Про це Віктор Ющенко заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

«Хотів би паралельно звернути увагу генерального прокурора, Служби безпеки: починаючи з квітня, конституційний орган України не фінансується для ведення операційної діяльності. Я хотів би запитати вас прямо: у цій країні Конституція працює? У цій країні працює чинний закон чи ні? Майте позицію. Я від вас чекаю, що ви захистите Конституцію, право і закон. Мене це надзвичайно турбує. Ми наведемо лад у роботі Фонду державного майна так, як вимагає Конституція. Щоб ні в кого не було сумнівів з цього приводу. Але, на жаль, те, що відбувається, коштує не тільки людської репутації, – це завдає колосальної шкоди Україні як державі», – заявив голова держави.

Він наголосив, що здійснена урядом низка кадрових призначень на керівні посади Фонду відбулася з порушеннями Конституції, законів та встановленого порядку. «Призначення керівника Фонду держмайна або відправлення у відставку не є компетенція будь-кого, окрім українського парламенту», – нагадав Президент.

«Я не дам можливості порушити Конституцію будь-кому. Союзникам чи опонентам. В організації роботи Фонду державного майна ми повинні керуватися виключно Конституцією України і законами, які регулюють діяльність Фонду», – заявив Віктор Ющенко і пообіцяв, що діяльність Фнду буде приведена у відповідність до Конституції.

Він додав, що розуміє вагу ФДМ, через яку спричинилася політизація його роботи. «Я розумію, що це останній рубікон політичного перерозподілу національного багатства», – сказав Президент. Він розкритикував дії, які були вчинені щодо Фонду і спричинили штучну кризу у його роботі.

На засіданні РНБО розглядають, крім того, забезпечення розвитку України як морської держави, стан функціонування єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо ситуації в Автономній Республіці Крим, а також розвиток аеропортів України і надання статусу учасника бойових дій громадянам України, які брали участь у міжнародних миротворчих операціях.

Нині в Україні діє два керівництва Фонду держмайна, які вважають суперників незаконними. Президент визнає Валентину Семенюк-Самсоненко і скасував акти уряду про її тимчасове усунення з посади на час службового розслідування і про призначення виконувачем обов’язків голови Фонду представника БЮТ Андрія Портнова, якого натомість визнає уряд.

Андрій Портнов збирається наступного тижня провести конкурс приватизації Одеського припортового заводу, який скасували і Віктор Ющенко, і Валентина Семенюк-Самсоненко.
XS
SM
MD
LG