Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вважає, що Україна втратила статус морської держави і вимагає термінових заходів


Про це Президент заявив на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки та оборони України. На засіданні РНБО також розглядатимуть питання функціонування єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, стану виконання рішень Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації у Криму, а також розвитку аеропортів України.

Про це Президент заявив на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

«Ми втратили на Чорному морі ключову функцію морської держави. Це портова обробка і використання нашого флоту для забезпечення перевезення вантажів і пасажирів. Якщо ми дивимось на цю статистику, сьогодні морським транспортом України перевозиться у 2,5 рази менше пасажирів, ніж це було 17 років тому. Можна зробити загальний висновок: внаслідок безвідповідальної політики ми втратили майже увесь флот. Сьогодні існує, на мій погляд, реальна загроза втратити статус України як морської держави», – зазначив Віктор Ющенко.

На засіданні РНБО також розглядатимуть питання функціонування єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, стану виконання рішень Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації у Криму, а також розвитку аеропортів України.

Має відбутися також обговорення надання статусу учасника бойових дій громадянам України, які брали участь у міжнародних миротворчих операціях.
XS
SM
MD
LG