Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську православні створили організацію «Антигей-Парад» для протидії будь-яким масовим акціям людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією


В Дніпропетровській єпархії УПЦ Московського патріархату обурені: тут вважають, що оголошення про черговий гей-парад, що має пройти у центрі міста завтра, ображає почуттів віруючих, які цими вихідними планують урочисті заходи до 1020-річчя Хрещення Русі. Як саме перешкоджатимуть людям з нетрадиційною орієнтацією, в єпархії не кажуть.

В Дніпропетровській єпархії УПЦ Московського патріархату обурені: тут вважають, що оголошення про черговий гей-парад, що має пройти у центрі міста завтра, ображає почуттів віруючих, які цими вихідними планують урочисті заходи до 1020-річчя Хрещення Русі.

Як саме перешкоджатимуть людям з нетрадиційною орієнтацією, в єпархії не кажуть, але запевняють: стояти осторонь акцій «содомитів» не будуть.

Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський УПЦ Іриней в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: «Це страшно у будь-який день, це аморально, негуманно, це не по-людськи...»

Водночас керівник громадської організації «Гей-Форум», яка у Дніпропетровську об’єднує майже 60 осіб, Денис повідомив: від проведення гей-параду цими вихідними наразі відмовились. Натомість мають намір привернути увагу суспільства до своїх проблем інакше – вручивши доброчинну допомогу, одяг та іграшки, дитячим будинкам.

«Багато людей вважають, що якщо гей – то педофіл. Ми хочемо показати, що ми не педофіли, що ми любимо дітей. Хочемо зробити також звернення до губернатора і мера міста», – зазначив Денис.

Члени організації запевняють: ставлення до них у суспільстві далеке від толерантного, непоодинокі випадки, коли людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією звільняють з роботи, ображають і б’ють на вулиці.

Торік, у листопаді, дніпропетровські геї намагалися провести в центрі міста акцію на захист своїх прав, їм завадили невдоволені мешканці – закидали яйцями та пляшками.

17 травня відзначають Міжнародний день протидії гомофобії.
XS
SM
MD
LG