Доступність посилання

ТОП новини

У Києві триває Діловий форум ЄБРР


Кирило Булкін Київ, 19 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Києві завершується дводенний діловий форум Європейського банку реконструкції та розвитку, що проходить у рамках 17 щорічного засідання Ради керівників банку.


Столиця України приймає учасників щорічного засідання Ради керівників Європейського банку реконструкції та розвитку вже вдруге. Перший раз Київ був обраний місцем проведення цих представницьких зборів десять років тому.

Як відзначив міністр фінансів Віктор Пинзеник, цей факт свідчить про інтерес європейських інвесторів та ділових кіл до України.

«Київ – єдине столичне місто, де щорічні збори Європейського банку проводяться вдруге. Це свідчення того, що Україною цікавиться світ, інвестор цікавиться Україною. Підтвердженням цього явища є те, що ми зафіксували рекордну кількість заявок для участі в заходах, що проходять у рамках щорічних зборів Європейського банку», – каже міністр.

У рамках форуму всі країни регіону операцій ЄБРР представлять свої бізнес-презентації

Загальна тематика нинішнього Ділового форуму визначена гаслом «Сучасній економіці – нову енергію».

Розклад форуму містить шість групових дискусій на тему останніх економічних тенденцій в Україні та країнах регіону операцій ЄБРР. Крім того, відбудуться три спеціалізовані дискусії стосовно проблем економіки, ринків капіталу та іпотеки в правовому контексті.

Для налагоджування контактів протягом обох днів форуму тривають презентації країн регіону операцій ЄБРР за участю офіційних осіб цих країн. Завершать цей цикл господарі: півторагодинна презентація «Україна – точка зору інвестора» відбудеться сьогодні о 16:15.

Перед відкриттям Ділового форуму відбувся Інвестиційний форум України

Ознайомитися з перспективами українського ринку учасники Ділового форуму змогли ще напередодні – в суботу всі вони були запрошені на Інвестиційний форум України, який відкрила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

У своєму виступі вона, зокрема, заявляла про відданість уряду чесній і прозорій приватизації.

«Кожна приватизація в Україні буде чесною, зрозумілою, прозорою на базі державних умов і відкритого аукціону. Я думаю, що вам також буде цікаво брати участь у таких процесах», – сказала Прем’єр.

Прикладом такого прозорого процесу Юлія Тимошенко назвала приватизацію Одеського припортового заводу, яка, за її словами, має відбутися у вівторок.

Утім, чи відбудеться вона насправді, невідомо, адже Президент заборонив приватизацію заводу, призупинивши дію відповідного розпорядження Кабміну.
XS
SM
MD
LG