Доступність посилання

ТОП новини

Що сприяє земельній корупції в Україні? Скільки українців проживають за межею бідності? Кому в Україні найбільше платять? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 20 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Вступ України до Всесвітньої торгової організації має не лише позитивну сторону, стверджує дописувач газети «Голос України». Зменшення вартості імпортних товарів на українському ринку призведе до залежності країни від іноземного капіталу, по суті, до кредитування економіки інших держав. Тому можливі перебої з фінансуванням на внутрішньому ринку, активізації інфляційних процесів. Подробиці читайте в статті «Ще поторгуємося».

У цьому ж числі парламентське видання стверджує, що саме українське законодавство містить норми, які сприяють корупції у сфері земельних відносин. Лише за цей рік в Україні порушено понад 300 кримінальних справ за недотримання земельного законодавства. На які землі і в якому розмірі може претендувати кожен українець, оповідається в публікації «Безоплатне отримання землі у власність – гарантоване Конституціє право кожного громадянина».

Статистика вважає зубожілими майже третину українців. Згідно з останнім звітом Держкомстату найгірше живеться багатодітним сім’ям і безробітним. Найкраще – молодим родинам у містах. Більше з результатами соціологічних досліджень знайомить читачів «Газета 24» у статті «Бідні люди».

«Кому в Україні більш за всіх платять?» – відповідь передруковує газета «День». Рейтинг найбільш високооплачуваних посад, крім топ-менеджерів, стабільно очолюють програмісти, юристи та бухгалтери. Разом із тим, попит на низькооплачувані професії також є досить великим. Так, наприклад, працівники сфери обслуговування займають нижні рядки рейтингу зарплат (у середньому $400 на місяць), при цьому в рейтингу затребуваності вони утримують міцні позиції в першій десятці.

Багатьом вітчизняним забудовникам уже не вистачає грошей для продовження будівництва житла. Як стверджує газета «Факти», з січня до квітня нинішнього року кількість оборудок на столичному ринку нерухомості скоротилося майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Фахівці пояснюють, що раніше в Києві 70-80% угод укладалися із залученням банківських кредитів. Причиною скорочення стало різке зменшення іпотечного кредитування.
XS
SM
MD
LG