Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українських компаній не орієнтується на споживача – висновок спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН


За словами менеджера програми Клавдії Максименко, через байдуже ставлення до клієнтів український бізнес після вступу до СОТ може програти європейським компаніям. Фахівці досліджували 900 компаній з усієї України. Їх представники мали відповісти на питання, як реагують на скарги, чи доступна інформація про фірму, які виробник робить кроки назустріч споживачеві. Тільки 38 бізнес-структур дали необхідну інформацію.


За словами менеджера програми Клавдії Максименко, через байдуже ставлення до клієнтів український бізнес після вступу до СОТ може програти європейським компаніям.

«Це небезпечна практика для компаній, тому що із появою на ринку компаній, які вже практикують дружні споживачам практики, конкурентоспроможність українських компаній, які сьогодні не надають цьому уваги, може знизитись. Вони можуть прокинутись вранці і зрозуміти, що на ринку, який вони звикли вважати своїм, для них вже немає місця», – заявила Клавдія Максименко.

Фахівці досліджували 900 компаній з усієї України. Їх представники мали відповісти на питання, як реагують на скарги, чи доступна інформація про фірму, які виробник робить кроки назустріч споживачеві. Тільки 38 бізнес-структур дали необхідну інформацію.
XS
SM
MD
LG