Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні представники Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України – Народної самооборони» зберуться на засідання ради коаліції


Тетяна Ярмощук «Наша Україна – Народна самооборона» має виконати коаліційні зобов’язання і проголосувати за зміну керівництва Фонду державного майна. Бютівці наполягають: єдиним претендентом на цю посаду є Андрій Портнов. Представники ж «Нашої України – Народної самооборони» зазначають: ініціатива скликати раду коаліції йшла від БЮТ. Що ж стосується зміни керівництва Фонду державного майна, то нунсівці заявляють, що це питання вони розглядатимуть лише після того, як буде розглянута програма приватизації.


«Наша Україна – Народна самооборона» має виконати коаліційні зобов’язання і проголосувати за зміну керівництва Фонду державного майна. Бютівці наполягають: єдиним претендентом на цю посаду є Андрій Портнов. Обговорення цього питання і є головної метою скликання БЮТом ради коаліції, каже голова фракції БЮТ Іван Кириленко. «Ми будемо просити наших партнерів. Ми абсолютно чесні. Чотири місяці всі терзалися, БЮТ кине, по Кабміну їм не цікаво, вони втрачають повноваження, Тимошенко буде знеособлена. Прийшов час, ми проголосували. Але ж усі говорили: та підождіть, що там ті так звані антиінфляційні законопроекти, та ми їх бігом проголосуємо. Бігом не пройшло. У наших партнерів не вистачило 2 голоси. Якось раптом не вистачило. Не все так просто. Тож ми будемо говорити за четвер. У четвер у нас Фонд державного майна».

Представники ж «Нашої України – Народної самооборони» зазначають: ініціатива скликати раду коаліції йшла від БЮТ. Що ж стосується зміни керівництва Фонду державного майна, то нунсівці заявляють, що це питання вони розглядатимуть лише після того, як буде розглянута програма приватизації. Що ж стосується кандидатури Андрія Портнова, то в НУНСі не впевнені, що підтримуватимуть її. Роман Зварич заявив: «Не зовсім розумно з боку кандидата на якусь посаду критикувати особу, яка явно є лідером іншого блоку, тобто партнера по коаліції, і сподіватися на те, що буде підтримка. Це скликає БЮТ, ми не заперечуємо, і, звичайно, що наші представники будуть присутні».

Позиції непримиренні?

Шансів, що на сьогоднішній раді коаліції сторонам таки вдасться домовитись, надто мало, вважає політичний експерт Кость Бондаренко. «Надто непримиренними є позиції представників коаліції. Але, якщо Юлія Тимошенко почне погоджуватися на те, що в обмін на призначення Андрія Портнова вона відмовиться від свого варіанту Конституції, то, думаю, такий обмін міг би бути цілком прийнятним для тих представників коаліції, які на сьогоднішній день перебувають в опозиції до Юлії Тимошенко».

Якщо ж не вдасться домовитися, каже пан Бондаренко, то не виключено, що Юлія Тимошенко зробить різку заяву на адресу керівника президентського Секретаріату Віктора Балоги, в якій йтиметься, зокрема, про те, що більша частина НУНСу перейшла на її бік.
XS
SM
MD
LG