Доступність посилання

ТОП новини

Представники Партії регіонів назвали «провокаційним» антинатовський пікет в Криму


Закритою територією для військових навчань із НАТО закликали оголосити Крим активісти низки проросійських організацій автономії.


Закритою територією для військових навчань із НАТО закликали оголосити Крим близько 50 активістів низки проросійських організацій автономії.

Сьогодні вони пікетували Верховну Раду Криму.

«Більшість народних депутатів України, які кажуть, що вони підтримують вимогу народу проти вступу України в НАТО, вас обманюють!» – наголошували активісти Конгресу російських громад Криму і Російського фронту мітингували під стінами кримського парламенту.

Вони, як повідомив кореспондент Радіо Свобода, заявили, що протестують проти «дворушництва» «регіоналів» і комуністів, які у Верховній Раді України не виступили проти проведення спільних навчань України і країн НАТО на території Криму.

Учасники мітингу-пікету закликали кримський парламент не допустити війська Північноатлантичного Альянсу на територію півострова і восени провести в автономії антинатовський референдум.

Минулого місяця Верховна Рада дозволила допуск іноземних військових контингентів на територію України для проведення багатонаціональних навчань цього року. Серед них – і українсько-американські тактичні навчання «Сі Бриз-2008» в липні.

У 2007 році ці навчання супроводжувалися акціями протестів з боку лівих політичних сил.

Навчання «Сі Бриз» проводяться з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю у питаннях оборони і військових відносин між Міністерствами оборони США та України, підписаного в 1993 році. Навчання започаткували з метою вдосконалення підготовки Військово-морських сил України та Сполучених Штатів.
XS
SM
MD
LG