Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облрада нагадує прем’єрові про обіцянки


Депутати Дніпропетровської обласної ради сьогодні звернулися до Юлії Тимошенко з вимогою «виконати обіцянки» і надати регіонові обіцяні кошти на підготовку інфраструктури до Євро-2012, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. «Помаранчевий» голова облдержадміністрації Віктор Бондар у цих вимогах підтримав «регіоналів». Два дні тому схоже звернення до прем’єра-землячки ухвалила й міська рада.

Депутати Дніпропетровської обласної ради сьогодні звернулися до Юлії Тимошенко з вимогою «виконати обіцянки» і надати регіонові обіцяні кошти на підготовку інфраструктури до Євро-2012, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Помаранчевий» голова облдержадміністрації Віктор Бондар у цих вимогах підтримав «регіоналів».

Два дні тому схоже звернення до прем’єра-землячки ухвалила й міська рада.

Депутати, зокрема, зажадали від Прем’єр-міністра внести на розгляд Верховної Ради закон щодо змін до державного бюджету України, щоб на третину збільшити державні асигнування для Дніпропетровська, а також надати обіцяні півтора мільярда гривень на інфраструктуру для міста. Про все це Юлія Тимошенко говорила землякам під час свого січневого візиту.

Наразі через проблеми з державним фінансуванням у Дніпропетровську знову призупинене будівництво метро, дві станції якого мали стати до ладу вже цього року, а також не реалізується проект зі спорудження об’їзної дороги. Її планували до Євро-2012, щоб розвантажити місто від транзитного транспорту.

За звернення, ініційовані в місцевих радах «біло-блакитними», не голосували представники БЮТу та «Нашої України».

А втім, «помаранчевий» голова облдержадміністрації Віктор Бондар підтримав «регіоналів»: за його словами, за уряду Тимошенко фінансування області суттєво погіршилось – приміром, на ремонт та утримання доріг надано тільки 10% від потреби.
XS
SM
MD
LG