Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії владна партія отримує конституційну більшість, найбільша опозиційна сила відмовляється від депутатських мандатів


Про рішення блоку «Об’єднана опозиція: Національна рада – Праві», який отримав за результатами виборів 16 депутатських місць зі 150, заявив його лідер Леван Ґачечіладзе. На брифінгу перед парламентом у п’ятницю він закликав усіх зібратися в центрі Тбілісі 26 травня «для об’єднання в дисидентському русі 21 століття». За даними Центрвиборчкому Грузії, на виборах 21 травня пропрезидентська партія «Єдиний національний рух» отримує конституційну більшість – 120 місць.


Про рішення блоку «Об’єднана опозиція: Національна рада – Праві», який отримав за результатами виборів 16 депутатських місць зі 150, заявив його лідер Леван Ґачечіладзе.

На брифінгу перед парламентом у п’ятницю він закликав усіх зібратися в центрі Тбілісі 26 травня «для об’єднання в дисидентському русі 21 століття».

26 травня є Днем незалежності Грузії. Цього дня в іншому місці в центрі Тбілісі має відбутися військовий парад.

Ґачечіладзе також звернувся з закликом до інших опозиційних партій, які пройшли до парламенту, наслідувати приклад Об’єднаної опозиції.

За даними Центрвиборчкому Грузії, на виборах 21 травня пропрезидентська партія «Єдиний національний рух» отримує конституційну більшість – 120 місць.

Крім Об’єднаної опозиції, депутатські мандати вибороли ще три опозиційні сили – по 6 Християнсько-демократичний рух і Лейбористська партія і 2 Республіканська партія.

Як повідомили в ЦВК, це ще не остаточні дані, але обробка результатів, що залишилися, не вплине істотно на наслідки голосування.

Матеріали до теми:

• У Грузії оголосили попередні результати парламентських виборів, владна партія далеко попереду • Владна партія Грузії може отримати конституційну більшість у парламенті • Пропрезидентський Єдиний національний рух із великим відривом продовжує лідирувати на парламентських виборах у Грузії • Грузинська опозиція не визнаватиме результатів виборів і погрожує відмовитись від роботи у новому парламенті

• У Грузії партія Міхеїла Саакашвілі зберегла більшість у парламенті • Президент Грузії заявляє про перемогу своєї партії на парламентських виборах • Вибори в Грузії: влада знову перемагає, опозиція знову не вірить • Грузія після парламентських виборів: опозиція погрожує акціями протесту

• Грузія в пошуках конструктивної опозиції посеред поляризованих політичних сил • Парламентські вибори в Грузії критичні для її майбутнього
XS
SM
MD
LG