Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Путін обговорили в Мінську вступ Росії до СОТ


Прем’єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися про початок переговорів про підготовку документів між Україною й Росією, необхідних для вступу Росії до Світової організації торгівлі. У п’ятницю в Києві підтвердили, що Україна приєдналася до робочої групи зі вступу Росії до СОТ.

Прем’єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися про початок переговорів про підготовку документів між Україною й Росією, необхідних для вступу Росії до Світової організації торгівлі.

Про це Юлія Тимошенко сказала журналістам у Мінську, коментуючи зустріч зі своїм російським колегою в рамках засідання Ради голів урядів країн-учасниць СНД. Зустріч Тимошенко і Путіна відбувалася віч-на-віч.

Вона висловила думку, що такі переговори будуть проходити паралельно з підготовкою довгострокової угоди між Україною й Росією про поставки газу в Україну.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, Юлія Тимошенко сказала, що не вважає, що ці переговори повинні бути пов’язані між собою.

Тимошенко додала, що Україна зацікавлена в якнайшвидшому вступові Росії до СОТ. «Тому з української сторони зайвих питань не виникне», – сказала вона.

У п’ятницю в Києві підтвердили, що Україна приєдналася до робочої групи зі вступу Росії до СОТ.

Україна стала повноправним членом Світової організації торгівлі 16 травня.

Матеріали до теми:

• Україна увійшла до складу робочої групи зі вступу Росії до СОТ • Володимир Путін подякував Юлії Тимошенко за своєчасне вирішення проблеми «зачистки боргів» за поставлений газ • Тимошенко провела в Мінську урядовий саміт СНД і зустрілася з Путіним
XS
SM
MD
LG