Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову «відверто» висловила Україні занепокоєння у зв’язку з планами України приєднатися до НАТО – МЗС Росії


Про це йшлося в п’ятницю на українсько-російських консультаціях із питань європейської безпеки на рівні заступників міністрів закордонних справ, повідомив департамент інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії. Українська сторона поінформувала про цю саму зустріч цілком інакше.

Про це йшлося в п’ятницю на українсько-російських консультаціях із питань європейської безпеки на рівні заступників міністрів закордонних справ, повідомив департамент інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії.

Росію також непокоять «негативні наслідки цього процесу для формування єдиної й неподільної загальноєвропейської системи безпеки, російсько-українських відносин, а також взаємодії в рамках Ради Росія – НАТО», мовиться в повідомленні.

На консультаціях обговорювали «стан і перспективи розвитку відносин Росії і України з НАТО», «оцінки результатів саміту альянсу та інших заходів у Бухаресті з погляду їхнього впливу на безпеку і стабільність на євроатлантичному просторі».

Російська сторона знову наголосила, що «сучасний характер викликів і загроз вимагає якісно інших, справді колективних відповідей, а не розширення військово-політичних альянсів, створених у роки «холодної війни», заявило російське зовнішньополітичне відомство.

Українська сторона поінформувала про цю саму зустріч цілком інакше.

3 квітня учасники саміту НАТО в Бухаресті перенесли розгляд питання про приєднання України до Плану дій для членства в Північноатлантичному союзі на грудень, але пообіцяли Києву вступ у невизначеному майбутньому. Росія виступає проти членства України в НАТО й заявляє, що вбачає в цьому загрозу своїй безпеці.

Матеріали до теми:

• Україна й Росія вважають за важливий діалог щодо взаємин цих країн із НАТО – МЗС України
XS
SM
MD
LG