Доступність посилання

ТОП новини

На київських виборах упевнено перемагає Леонід Черновецький і його блок


За попередніми даними з тервиборчкому, після підрахунку результатів 1017 дільниць із 1026, на виборах мера Києва 37,69% виборців віддали голоси за нинішнього міського голову Леоніда Черновецького. На виборах до Київради, за тими ж попередніми даними з 1017 дільниць, теж перемагає Блок Леоніда Черновецького – майже 30,5% голосів.


За попередніми даними з тервиборчкому, після підрахунку результатів 1017 дільниць із 1026, на виборах мера Києва 37,69% виборців віддали голоси за нинішнього міського голову Леоніда Черновецького.

На другому місці Олександр Турчинов – трохи більше 19%. За Віталія Кличка проголосували майже 18% виборців.

На виборах до Київради, за тими ж попередніми даними з 1017 дільниць, теж перемагає Блок Леоніда Черновецького – майже 30,5% голосів.

Блок Юлії Тимошенко наразі отримує понад 22,77%, Блок Віталія Кличка – понад 10,6%.

До Київської міської ради, за цими даними, проходять також Блок Литвина, Громадський актив Києва, Партія регіонів і Блок Миколи Катеринчука.

«Наша Україна – Народна самооборона» з 2 відсотками не долає 3-відсотковий прохідний бар’єр.

Водночас не долають 3-відсотковий бар’єр і Блок Олександра Омельченка, Комуністична партія, Всеукраїнське об''єднання «Свобода», Блок ", Блок Михайла Бродського «Кияни».

У Блоцi Черновецького вже заявили, що готові спiвпрацювати з усiма полiтичними силами в новiй Київрадi.

******** Президент Віктор Ющенко оцінив київські вибори як демократичні.

«Від самого початку в центр київських виборів не було поставлено благу місію. Певним політичним силам треба було привнести у столицю збурення, неспокій», - сказав Президент сьогодні у канадськму місті Вінніпегу.

За словами Віктора Ющенка, виборці продемонстрували, що їх наразі «більше цікавить реальне, прикладне життя - нехай недосконале, з великими клопотами, але без демагогії».

Як повідомляє пре служба Глави держави, на переконання Президента, кияни сьогодні хочуть бачити конкретну роботу, а не скандали та взаємні звинувачення: «На мій погляд, провалилися програми тих політичних сил, які прийшли на демагогії, не з ідеями, як дійсно змінити життя киян на краще, а зі скандалами і пустопорожніми обіцянками».

******** У неділю в Києві відбулися вибори мера столиці й Київської міської ради.

На посаду мера претендували 70 кандидатів, а до Київради – 37 партій і блоків.

Розмір бюлетеня для виборів мера становив 100 на 19,5 сантиметра, а для виборів Київради – 81 на 19,5 сантиметра.

За чинним законодавством, мером стає той кандидат, який набирає найбільшу кількість голосів виборців, а до Київради проходять партії і блоки, котрі долають 3-відсотковий бар’єр.



Матеріали до теми:

• Київська шахівниця: хто, з ким, за що, і проти кого? • Вибори у Києві: чого хотіли, що отримали? • Битва за столичний трон
XS
SM
MD
LG