Доступність посилання

ТОП новини

Президент України закликає уряд «повернутися з виборів» і взятися за практичну роботу


У коментарі журналістам у Торонто в Канаді в середу Віктор Ющенко заявив, що Україна давно потребує прагматичного уряду, який би займався не піаром, а прагматичною роботою на користь нації. Раніше в середу в Києві Юлія Тимошенко назвала рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційними певні статті держбюджету, «політичним замовленням» широкої коаліції між Президентом і Партією регіонів, яка, за її словами, вже існує «де-факто». Вона закликала Віктора Ющенка де-юре оформити такий формат коаліції.

У коментарі журналістам у Торонто в Канаді в середу Віктор Ющенко заявив, що Україна давно потребує прагматичного уряду, який би займався не піаром, а прагматичною роботою на користь нації.

За словами Ющенка, він не пам’ятає в світовій практиці випадків, коли засідання уряду, «як мильну оперу», транслюють на телебаченні.

Він зауважив, що уряди всіх країн без публічності, не виливаючи сміття назовні, працюють над пооіпшенням життя. «Я відчуваю, що нашому урядові бракує прикладної, прагматичної політики», – сказав Ющенко.

Президент наголосив, що не хоче дуже глибоко коментувати сьогоднішні заяви Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, але він хотів би бачити міністрів у своїх кабінетах, а не на майданах.

«Я є партнер уряду і партнер парламенту щодо організації стабільної роботи. Мені як нікому вигідно, щоб ця робота була стабільною», – заявив Віктор Ющенко у Торонто.

Раніше в середу в Києві Юлія Тимошенко назвала оприлюднене в вівторок рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційними певні статті держбюджету щодо соціальних видатків, «політичним замовленням» широкої коаліції між Президентом і Партією регіонів, яка, за її словами, вже існує «де-факто».

Вона закликала Віктора Ющенка де-юре оформити такий формат коаліції.

«Я просто хочу відкритим текстом сказати, що боротьба насправді де-факто існуючої широкої коаліції на чолі, у тому числі, і з Президентом України, боротьба проти уряду, проти демократичної коаліції досягла просто апогею. І або треба зупинятися і починати працювати на Україну, або тоді чесно створювати між Президентом і Партією регіонів не тіньову, а відкриту, щиру, широку коаліцію і просто не руйнувати країну боротьбою із урядом і особисто з Прем’єр-міністром», – заявила Тимошенко.

У четвер, сказала прем’єр, вона планує зустрітися з Президентом після його повернення з Канади.
XS
SM
MD
LG