Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний аерокосмічний салон у Берліні – Україна й Німеччина підпишуть угоду про співпрацю в космічній галузі


Берлін, 28 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Берліні відбувається Міжнародний аерокосмічний салон. У ньому бере участь 1100 компаній з 37 країн світу. Серед учасників також українські літакобудівники.

Ан-124 - найбільший серійний транспортний літак у світі. Літак маємо, прибутків поки що ні...
У німецькій столиці Україна знову виставила Ан-124 – найбільший серійний транспортний літак у світі. Ця машина належить авіатранспортному підрозділові заводу імені Антонова, відомому як «Авіалінії Антонова». Цей підрозділ надає послуги перевезення великогабаритних і нестандартних вантажів. Такими послугами активно користуються й країни НАТО.

АНТК імені Антонова у Берліні представляє його генеральний конструктор Дмитро Ківа. За його словами, завод Антонова сподівається на розширення співпраці з Німеччиною.

Експерти на Міжнародному аерокосмічному салоні цікавляться також українським літаком Ан-32П. Це в першу чергу літак-пожежник, але має багатофункціональне призначення – наприклад, його можна використовувати й для евакуації потерпілих. Перевага його полягає в тому, що він може базуватися не тільки, так би мовити, в парникових умовах, але й на ґрунтових аеродромах.

У четвер планується підписати угоду між Україною і Німеччиною про співпрацю в космічній галузі. Така кооперація передбачає, зокрема, розробку й створення орбітальних платформ і космічних апаратів для спостереження за поверхнею Землі.

Оптимізм попри проблеми

До найважливіших тем цьогорічного аерокосмічного салону в Берліні належать екологічні вимоги до літакобудівників, тобто розвиток нових технологій і матеріалів.

Крім того, галузь зараз потерпає через низький курс долара й зростання цін на авіаційний гас.

Але водночас європейські літакобудівники налаштовані оптимістично. «У найближчі роки слід очікувати збереження високого попиту на нові пасажирські літаки, а в довгостроковій перспективі – підвищення попиту й на транспортні машини», – вважає президент Федеральної спілки німецької аерокосмічної промисловості Томас Ендерс.

Організатори Міжнародного аерокосмічного салону в Берліні сподіваються, що цього року на ярмарку побуває близько 200 тисяч відвідувачів. Одне з найважливіших і найстаріших у світі авіашоу триватиме до неділі. У вихідні воно відчинить двері також і для широкого загалу.
XS
SM
MD
LG