Доступність посилання

ТОП новини

Вакцинацію від кору та краснухи не відновлять до висновку експертів


Всеукраїнська кампанія вакцинації від кору та краснухи не буде відновлена до отримання остаточного висновку експертної комісії, яка розслідує причини смерті школяра в Донецькій області після щеплення проти кору та краснухи, повідомив віце-прем’єр із гуманітарних питань Іван Васюник.

Виступаючи в четвер на прес-конференції в Києві, віце-прем’єр наголосив, що недостатньо отримати підтвердження відсутності зв’язку смерті підлітка та вакцинації.

«Ми маємо отримати експертний висновок, чому померла дитина», – сказав він і додав, що наполягатиме на завершенні роботи експертної комісії протягом найближчих двох тижнів.

За словами Івана Васюника, «уряд України занепокоєний певною негативною інформаційною кампанією».

«Насправді некоректно було б створювати умови для продовження деяких суб’єктивних висновків, які можуть так чи так переходити в панічні настрої серед населення», – заявив віце-прем’єр.

Цього місяця старшокласник із Краматорська після щеплення, зробленого напередодні, помер у реанімації.

Після цього Міністерство охорони здоров’я вирішило припинити кампанію масової імунізації молоді проти кору і краснухи.

До лікарень із підозрою на поствакцинальні реакції потрапили загалом близько 100 жителів України.

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич на прес-конференції в четвер повідомив, що наразі в лікарнях залишаються 12 дітей: 8 у Донецькій області, 2 в Миколаївській i 2 в Івано-Франківській, – а також двоє дорослих у Донецькій області.

За словами міністра, стан здоров’я всіх шпиталізованих задовільний.
XS
SM
MD
LG