Доступність посилання

ТОП новини

Відмова Жванії свідчити у Генпрокуратурі. Розчарування росіян Кримом. Проблеми рієлторів (огляд преси)


Київ – Свідок у справі отруєнні Віктора Ющенка Давид Жванія відмовився давати свідчення слідчим Генпрокуратури, які цей факт розцінили так: «Жванія володіє темними обставинами справи, тому нервує і боїться». Докладніше про суперечки Жванії з Генпрокуратурою розповідає газета «Факти» у рубриці «Діло ясне, що діло темне».

За рівнем смертності Україна посідає друге місце в Європі, стверджує газета «Голос України». Видання наголошує, що в суспільстві відсутня ідея здоров’я, мотивація до його збереження. Чи варто сьогодні зводити нові пам’ятники замість того, щоб подбати хоча б про сільську медицину, запитує газета. Про наболілі проблеми медицини газетярі розпитували у голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтєєвої.

Українські турагенти розраховували непогано заробити цього сезону на збільшенні потоку туристів із Росії. Однак цього року він спав на 30 % – так оцінює ситуацію в «Газеті 24» заступник міністра курортів і туризму Криму Марина Слесарьова. Точних даних у міністерстві поки що немає, вони будуть після закінчення сезону. Але вже зараз директори кримських готелів нарікають на чималу кількість порожніх місць. Про причини розповідається в матеріалі «Росіяни покидають Крим».

Через іпотечну кризу кількість оборудок стала мізерною, а доходи рієлторів, які традиційно жили за рахунок своїх 5 % комісійних, помітно впали. «Закриватиметься дуже багато рієлторських компаній», – пророкує в «Газеті 24» президент Спілки фахівців з нерухомості Олександр Рубанов. Публікація називається «Продавці йдуть».

Радянська історія й досі переповнена таємницями – це добре розумієш у таких місцях, як військово-історичний комплекс «Скеля», що на Житомирщині. Цей підземний військовий об’єкт у місті Коростені, зведений у граніті, на думку журналіста газети «Україна молода», один із найсекретніших комплексів сталінської епохи. Масштаби і якість виконаних робіт у ньому вражають, а ось призначення достеменно досі не відоме. Деякі експерти називають цей підземний комплекс «бункером Сталіна» і не виключають, що будувалася ця унікальна підземна споруда саме для «батька всіх народів». Світло на унікальний комплекс могли б пролити секретні документи, що досі зберігаються в Москві. Але офіційна Росія не надає їх Україні. Можливо, є що приховувати? Про унікальну споруду розповідається в матеріалі «Із-під землі говорить «Скеля»».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG