Доступність посилання

ТОП новини

Генплан уряду для подолання наслідків повені


Повінь в Івано-Франківську
Повінь в Івано-Франківську

Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів уряд має намір розробити генеральний план з ліквідації й запобігання стихійним лихам. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на нараді в Івано-Франківську.

Юлія Тимошенко доручила Міністерству економіки скласти перелік об’єктів інфраструктури, які потребують відновлення. За її словами, в цей перелік повинні входити дороги, мостові переходи загальнодержавного і комунального значення, школи, лікарні, об’єкти комунального і водного господарств.

Не забула Прем’єр і про «маленького українця»: «Саме головне зараз дати людям впевненість у тому, що вони отримають погашення збитків, які вони понесли. Це будинки, майно в тому числі і посіви, які загинули. Ми зразу з Державного казначейства Міністерства фінансів напряму будемо перераховувати гроші на рахунки людей в банках. Щоб не було ніяких проміжних етапів, де ці гроші загубляться. І ми будемо прискіпливо дивитися, як оцінюють збитки».

Кабінет міністрів несерйозно поставився до загрози

Регіонал Василь Кисельов каже, що паводок потрібно було попередити, а не героїчно долати його наслідки.

«По-друге, то що зараз уряд збирається збільшити кількість коштів у резервному фонді, я це підтримую. Але не через бюджет. А через окремий закон про подолання стихійного лиха. Тому що, крім того, що у людей горе, то на цьому горі ще й дехто хоче отримати політичні дивіденди. Це не по-людськи», – заявив Василь Кисельов.

Уряд несерйозно поставився до такої величезної загрози, заявила Радіо Свобода представник фракції «Наша Україна – Народна самооборона», член партії «Єдиний центр» Оксана Білозір.

«Була розроблена програма протипаводкових заходів. Вартість цієї програми складала 80 мільйонів гривень. Цю програму розробили Львівська, Івано-Франківська і Чернівецька області. Вони спільно цю програму подали, і з грудня 2007 року вона застряла у Кабінеті Міністрів. За результатами тієї програми мали будуватися відповідні ємності, де б акумульовувалася паводкова вода. Саме в районі Дністра. Тобто уряд, в даному випадку, несерйозно поставився до такої величезної загрози», – сказала Оксана Білозір.

30 осіб загинуло через негоди 23-26 липня в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

Завтра Верховна Рада України збирається на позачергову сесію.

(Київ-Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG