Доступність посилання

ТОП новини

Лідери п’яти європейських держав підтримали Грузію


Президенти Лех Качинський, Валдас Адамкус, Тоомас Гендрік Ільвес і Віктор Ющенко у Тбілісі 12 серпня 2008
Президенти Лех Качинський, Валдас Адамкус, Тоомас Гендрік Ільвес і Віктор Ющенко у Тбілісі 12 серпня 2008
Президенти України, Литви, Польщі, Естонії та прем’єр-міністр Латвії прибули учора ввечері до Тбілісі, де взяли участь у масовому мітингу в центрі грузинської столиці.

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі виступив перед багатотисячним зібранням громадян і прихильників та подякував керівникам східноєвропейських держав за підтримку. Міхеїл Саакашвілі, зокрема, сказав: «Сьогодні, коли окупант на нашій землі, вони думають, що Тбілісі буде зламаний, підкорений і здасться танкам, як це не раз ставалося в минулому в інших європейських країнах. Такого не буде. І ви тут стоїте з нами і підтримуєте нас!»

Президент України Віктор Ющенко: «Ми сьогодні сюди приїхали сказати вам такі слова: Грузія — наш друг! Грузини — наші друзі! Сьогодні самі тяжкі часи для Грузії. Ми говоримо, що ви маєте право на свободу, право на незалежність».






Президент Польщі Лех Качинський: «Вперше після довгого часу наші сусіди з півночі, з північного сходу, показали обличчя, яке ми знаємо сотні років. Ті сусіди вважають, що народи довкола них повинні їм підкорятися. Ми заявляємо: Ні!»






Президенти Валдас Адамкус та Віктор Ющекно перед відльотом з Сімферополя до Грузії
Президент Литви Валдас Адамкус: «Дозвольте мені вас запевнити, що ви не самі. Ми стоїмо з вами разом за ті самі права, від яких залежить наше майбутнє. Так як Литва вирішила своє майбутнє, так і Грузія сама повинна вирішити своє!»







Президенти Тоомас Гендрік Ільвес, Лех Качинський, Віктор Ющенко, Валдас Адамкус Прем’єр-міністр Латвії Іварс Годманіс перед відльотом з Сімферополя до Грузії 12 серпня 2008
Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес: «Якщо свобода іншого народу є під загрозою, якщо десь демократія є під обстрілом, то невдовзі і наша свобода буде під загрозою і наша демократія опиниться під обстрілом».



Прем’єр-міністр Латвії Іварс Ґодманіс: «Грузини, зберігайте єдність. Об’єднані ви переможете. Ми з вами!»
XS
SM
MD
LG