Доступність посилання

ТОП новини

Хто господар на Південному Кавказі? Наслідки інтернет-війни для Грузії.(Огляд преси)


Київ - Одним із мотивів воєнної кампанії Росії в Південній Осетії було прагнення перекрити альтернативний російському шлях транзиту енергоносіїв, що пролягає територією Грузії, стверджує експерт «Газети 24» . Москва хотіла продемонструвати США та ЄС, що Південний Кавказ – це зона її впливу, і стабільність надходження енергоресурсів із цього регіону залежить виключно від волі Москви. Зараз російська дипломатія почне схиляти Захід до транзиту енергоносіїв тільки російською територією, йдеться в матеріалі «Війна за нафту й газ».

Однак Грузія і Росія продовжують війну, але вже в інтернеті. Як пише газета «Діло», державні сайти обох країн піддаються хакерським атакам. Внаслідок чого не доступні веб-ресурси грузинського президента і парламенту. Докладніше про кібер-війни розповідається в статті «Як воюють в інтернеті».

У цьому ж числі «Діло» розповідає про українських журналістів, які працюють у Грузії та Південній Осетії. Більше про умови їхнього перебування і враження від війни читайте в публікації «Життя воєнного репортера коштує 300 тисяч гривень».

Про те, як зменшити шанси стати обдуреним шахраями у спілкуванні і знайомствах через інтернет, розповідає газета «Голос України». Стаття називається «Пастка віртуального знайомства».

Сьогодні відкривається Сорочинський ярмарок. Як інформує газета «Сегодня», цього року ціни там будуть вдвічі вищі, аніж торік. Продавці пояснюють це тим, що майже вдвічі виросли «вступні внески», подорожчали ціна за парковку авто та проживання в готелях.

Маковія, перший Спас, медовий Спас – так називають у народі сьогоднішнє свято. Цього ж дня починається і Успенський піст, який хоч і триває два тижні – до 28 серпня, проте доволі суворий. Більше про витоки Маковія, що потрібно цього дня робити, розповідає газета «Факти».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG