Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко проти указів Президента про порядок перебування ЧФ Росії


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що вона категорично проти указів Президента Віктора Ющенка про порядок перетину кордону України кораблями російського Чорноморського флоту.

«Я категорично проти тих указів, які підписав Президент», – сказала Тимошенко в ефірі телеканалу ICTV у суботу ввечері.

За її словами, ці укази суперечать угоді між Україною і Росією про базування ЧФ на території України.

Також Прем’єр-міністр вважає неприпустимим, як зазначила вона, «повторення досвіду Грузії, коли своїми руками спровокуємо конфлікт, а відтак, як написали в заяві Європарламенту, нам хтось дасть непропорційну відповідь».

********
13 серпня Президент Віктор Ющенко затвердив порядок перетину державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями і літаками Чорноморського флоту Росії, які перебувають на території України.

Крім того, глава Української держави затвердив порядок пересування військових формувань російського Чорноморського флоту поза місцями їх дислокації на території України.

27 серпня Кабінет Міністрів своїм рішенням завізував цей порядок, а Державна прикордонна служба розробила схему перетину.

Однак, Президент Росії Дмитро Медведєв наголосив, що Чорноморський флот Росії підпорядковується лише йому, як головнокомандувачу країни, а усі дії флоту не виходять за рамки базової угоди про його перебування у Севастополі до 2017 року.
XS
SM
MD
LG